Borított egy ősfideszes Rákay Philipről – ő egy „szerencsétlen Kálmánka”!

Egyre többen háborúznak egymással a Fideszben!

Előkerült a tavaly a „Lölő-jelenségről” borító Pesty László. A magát ősfideszesnek tartó filmrendező még a nyáron kezdte ostorozni az államkasszából gazdagodó fideszes oligarchákat – vagy ahogy ő nevezi őket: „orkokat” –, ám miután augusztusban nagy leleplezéseket ígért, hirtelen eltűnt a nyilvánosság elől. Most a Népszava által szemlézett Klubrádió Megbeszéljük című műsorában kijelentette: „négy pusztító erejű” korrupciós esetet is nyilvánosságra hozott a LinkedIn-oldalán, de a sajtó nem tudósít ezekről az ügyekről. Ide tartozik szerinte többek között az a Petőfi-film is, amit Rákay Philip forgat. Pesty erről így beszélt:

„Mondjam a másodikat, a Philipkét, a Kálmánkát, aki hatmilliárdból gyárt olyan filmet, amit másfél milliárdból is lehetne?”

Rákay Philipre még később is visszatért, kijelentve:  nem ezt a „szerencsétlen Kálmánkát” akarja bántani, de úgy véli, egy hatmilliárdból készülő Petőfi-film esetén azt kéne megvizsgálni, hogy milyen eredményeket fog elérni a mozipénztáraknál, a streamingplatformokon, illetve a nemzetközi filmfesztiválokon. Mint mondta,

„Itt pénz tűnt el az én olvasatomban, de a szakma nem mozdul.”

Pesty László ezen felül beszélt még olyan esetről is, amikor úgy tűnik, mintha egyszerűen zsarolással elvettek volna egy hatmilliárdos céget másfél milliárdért, illetve egy Füzesabony környéki informatikai beruházás gyanús körülményeire is felhívta a figyelmet. Ezek azonban nem jutottak el a nyilvánosság elé. „Olyan kussolás van, hogy az nem igaz. Gyáva népnek nincs hazája” – fakadt ki a fideszes rendező. A Népszava mindehhez azt tette hozzá, hogy a Rákay-féle Petőfi-film úgy kapott 6,8 milliárd forint közvetett és közvetlen állami támogatást, hogy a 2023-as emlékévre nem is készült el.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!