Beismerő vallomást tett a főkapitány – Politikai okból, ellenzékiek vegzálására adtak parancsot!

Közúti ellenőrzést végző rendőr // Kép: MTI

Hadházy Ákos a közösségi oldalán számolt be arról, hogy a Fejér vármegyei rendőrkapitány beismerte: utasításba adták a járőröknek, hogy állítsák meg és igazoltassák a Momentum „plakátos” autóját!

Az ellenzéki politikus szerint a járőröknek szóló körlevelet Veigl Ágnes őrnagy küldte ki, melyben azt az utasítást adta, hogy

igazoltatás céljából állítsák meg a Momentum autóját, és azt jelentsék külön rádión is.

Az eset kapcsán Hadházy megkereste a vármegyei rendőrkapitányt, aki válaszában beismerte, hogy valóban ment ki ilyen utasítás, azonban hozzátette, hogy az „szakszerűtlen tartalommal és módon került kiadásra”, ami miatt fegyelmi eljárást indított.

A főkapitány ugyanakkor azzal védekezik, hogy „senkit nem érhetett jogsérelem”, mert a rendőrök „sem zaklató jellegű, sem szakszerűtlen igazoltatást nem hajtottak végre” – írja Hadházy, aki hozzáteszi, hogy az utasítás valószínűleg sokkal feljebbről érkezhetett, nem az őrnagy ötlete lehetett.

„Egy olyan rendőrállamban élünk, ahol a kormány embere arra utasít rendőröket, hogy a politikai ellenfelet rendőrileg vegzálják.

Lehetne feljelentést tenni hivatali visszaélés miatt az ügyben, hogy nehezebb legyen eltitkolni, ki adta az utasítást Veigl őrnagynak. De ezzel nem sokra megyünk. A rendőrállam kiépülését csak akkor tudjuk megállítani, ha tömegek jönnek rá: minden mocskos hatalom megállítható, ha elegen teszünk érte – zárja bejegyzését az ellenzéki politikus.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!