Gigantikus lyuk van a Nap közepén – megindult valami belőle a Föld felé!

A jelenség hatvanszor nagyobb a Földnél!

Nyugtalanító jelenséget rögzítettek a Nap felszínét pásztázó szondák. Központi csillagunk ugyanis rendkívül furcsa dolgot produkál:

A Nap felszínén egy gigantikus sötét folt terjed, amiből szokatlan erejű sugárzás és részecskeáramlás indult meg a Föld felé!

A szóban forgó folt méretét jól jellemzi, hogy annak csak szélessége akkora, hogy a Föld hatvanszor elférne benne. A pcforum.hu értesülése szerint a jelenség december 2-án jött létre a Nap egyenlítőjének közelében, és 24 óra alatt elérte maximális méretét. Bár eredetileg más irányba „mutatott”, de december 4-étől már a Föld felé „néz”, ami azt jelenti, hogy

a kiáramló sugárzás és részecskeáramlás telibe kapja bolygónkat!

Szakértők eredetileg aggódtak utóbbi miatt, és hogy a szokásosnál jóval erősebb napszél kommunikációs kiesést és áramellátási zavart okozhat az egész világon, de ez eddig még nem következett be. A tudósok nem tudják megmondani, hogy a rejtélyes sötét folt meddig maradhat a Nap felszínén, de feltételezésük szerint a gigantikus lyukat a Nap mágneses mezejének felbomlása nyitja a csillagon.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!