Bocsánatot kért egy Fidesz-tag a saját pártja miatt – tisztán látja, hogy mi történik, mégis köztük marad!

Mintha Orbánék fogva tartanák a szavazóikat!

Döbbenetes levelet írt egy Fidesz-tag a gyógyíthatatlan beteg Karsai Dánielnek, aki azért küzd, hogy méltósággal fejezhesse be az életét – ám a magyar kormány ezt nem akarja. A férfi múlt héten, csütörtökön ellátogatott a Parlamentbe, ám

a fideszes képviselők levegőnek nézték a halálos beteget, szó nélkül mentek el mellette. Erről videó is készült, íme:

Egyedül Kósa Lajos állt szóba Karsai Dániellel, de ez nem nagyon csökkentette a kormánypárti képviselők szégyenteljes viselkedésének súlyát, ami még a Fideszben is kivágta a biztosítékot. Erről árulkodik az a levél, amit az ALS betegséggel küzdő alkotmányjogász kapott, és amelyben

egy Fidesz-tag bocsánatot kért a saját pártja miatt! Ezt Karsai Dániel meg is osztotta Facebook oldalán. Ez is itt van:

A névtelenséges kérő Fidesz-tag többek között ezt írja: „Mi politikailag nem állunk egy oldalon, de én egy olyan és csak olyan országban szeretnék élni, ahol egy kormánykritikus ügyvédnek is joga és lehetősége van a méltóságteljes élethez és halálhoz.”

A levélből kiderül, hogy írója már évek óta támogatta a méltóságteljes halálnak ezt a formáját, mert civilizációs vívmánynak tartja. Azt is elárulja, hogy megkérdezett egy kormánypárti országgyűlési képviselőt, hogy van-e esetleg szándék a jelenlegi szabályozás módosítására, ám azt a választ kapta hogy ez egyáltalán nem téma a frakcióban. Az anonim Fidesz-tag ezután elárulja: csináltatott egy pólót Karsai arcképével, és az „élet jog és nem kényszer” feliratot íratta rá, amelyet fideszes rendezvényeken, gyűléseken, polgári esteken is fel fog venni. Szerinte most ennél többet nem tehet, és ez is már határesetnek számít a Fideszben. Levele végén

a Fidesz-tag bevallja: „Itt az ember nagyon könnyen elveszítheti a megélhetését, ha elvi alapon kiáll valakiért, valamiért, ami nem illeszkedik a Fidesz pártlogikájába.”

Bár Karsai szerint az Fidesz-tag támogatása talán a legbátrabb levél, amit mostanában olvasott, bennünk viszont felmerül a egy szomorú, ám kézenfekvőnek tűnő kérdés:

Ha egy Fidesz-tag világosan látja, milyen gyalázat zajlik a pártjában és szégyelli is magát emiatt, miért marad mégis Orbánék soraiban?

Ha sikerülne megtalálni a választ erre az irracionális ragaszkodásra, talán a Fidesz megbuktatásához is közelebb kerülhetnénk.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!