Borul a bili – A kormány újabb mocskos húzását leplezte le az ellenzéki politikus!

Hadházy Ákos a közösségi oldalán számolt be arról, hogy valaki újabb milliárdokat tehetett zsebre az iskolai laptopok osztogatásával, ugyanis a gépeket jócskán túlárazhatták.

Az ellenzéki politikus szerint, két-háromszorosan túlárazott, elavult és gyenge laptopokat osztogattak szét az iskolákban, egy EU-s projekt keretében.

Hadházy kiemelte, hogy 120 ezer gép került kiosztásra, melyre összesen 26 milliárd (+áfa) forintot költöttek, így a gépek bruttó ára 270 ezer forintra jön ki, azonban azok a laptopok, melyeket az iskolákban kiosztottak, átlagosan csak 90-140 ezer forintot érnek, és már rég nem is forgalmazzák őket.

„Mintha valahol egy raktárban, évek óta porosodó gépeket szedtek volna elő”

– teszi hozzá az ellenzéki politikus, aki szerint valaki 12 milliárd forintot kereshetett ezen a projekten.

Az ügy külön pikantériája, hogy a kormány a „Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és pedagógusok számára” projektet abból az uniós Helyreállítási alapból finanszírozza, melyet korrupciós aggályok miatt még el sem kezdtek utalni Orbánéknak.

Hadházy bejegyzésében hozzáteszi, hogy bejelentést fog tenni az Európai Csalás Ellenes Hivatalánál (OLAF), illetve a magyar Integritás Hatóságnál, a rendőrségnél azonban nem, mert ott már rutinszerűen küldik az elutasítást a hasonló ügyekkel kapcsolatban, melyekben kiemelik: „az, hogy valamit a piaci árnál jóval drágábban vesz az állam, önmagában nem kelti bűncselekmény gyanúját”.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!