A Fidesz fog dönteni arról, ki a bűnös – és az ítélet ellen nem lehet bírósághoz fordulni!

Óriási tiltakozás indult a Megfélemlítési Törvény ellen!

A Fidesz bárkit külföldi ügynöknek bélyegezhet és megbüntethet – ez a lényege annak a „szuverenitásvédelmi törvénynek”, amiről már most megfélemlítési törvényként beszélnek a Parlamentben. Az sem véletlen, hogy a kormány által tervezett Szuverenitásvédelmi Hivatalt, vagyis az SZVH-t sokan a Rákosi korszak Államvédelmi Hatóságához, vagyis az ÁVH-hoz hasonlítják! Az új törvény lényege ugyanis az, hogy

aki kritizálni meri a Fidesz-kormányt, külföldi ügynöknek lehet nyilvánítani és akár 3 év börtönre ítélhetik!

Ehhez mindössze az kell, hogy a Szuverenitásvédelmi Hivatal kiderítse, hogy az illetőnek, vagy a vele kapcsolatban álló szervezetnek – ami lehet akár a munkahelye is – van külföldről származó bevétele. Ha dollár vagy euró érkezett a számlára, már kész is a vád.

Egy EU-s pályázat, vagy pár külföldi ügyfél már elég lehet ahhoz, hogy az illetőt külföldi ügynöknek bélyegezzék!

Ez pedig nagyon könnyen fog menni, mivel a törvényjavaslat szándékosan homályosan fogalmaz, így gyakorlatilag az SZVH bármilyen közéleti megnyilvánulást úgy ítélhet meg, hogy külföldi érdekeket szolgál, így veszélyezteti Magyarország szuverenitását.

Gurmai Zita az MSZP képviselője a Parlamentben ezt ahhoz hasonlította, mint amikor „az ’50-es években az ÁVH feltúrta a könyvespolcokat, hogy melyik kötetben van elrejtve a dollár, és ha nem találtak ilyet, akkor a biztonság kedvéért ők vittek magukkal.” Az ellenzéki képviselő teljes beszédét itt nézhetik meg:

Az igazán döbbenetes azonban nem az, hogy hamarosan a Fidesz fogja megmondani, ki a bűnös. Sokkal nagyobb botrány, hogy a törvénytervezet szerint

az SZVH döntései ellen nem lehet bírósághoz fordulni! Vagyis sehol sem lehet bebizonyítani az ártatlanságot!

Tehát ha valakit Orbánék külföldi ügynöknek mondanak, akkor az illető nem tehet semmit ez ellen, nem lesz hivatalos fórum, ahol bebizonyíthatná, hogy alaptalanul vádolták! Az már látszik, hogy a törvénytervezet óriási tiltakozást váltott ki.

A Megfélemlítési Törvény ellen 105 civil szervezet közösen tiltakozik!

Szerintük a törvény a hatalom érdekeit védi, megbélyegzi és megfélemlíti a közügyekben aktív állampolgárokat. Az tiltakozók szerint az az ország, ahol az emberek nem képviselhetik az érdekeiket, nem demokrácia. A civilek úgy vélik, a Megfélemlítési Törvény sérti az Alaptörvényt és nemzetközi jogba is ütközik, ezért arra számítanak, hogy ugyanúgy el fog bukni, ahogy a 2017-18-ban hozott civilellenes jogszabályok is elbuktak.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!