Pánik a Karmelitában – Beismerő vallomást tett Orbán embere!

FORRÁS: MTI / MÓNUS MÁRTON

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője hívta fel a figyelmet az MVM fogyasztókat megkárosító számlázására, amit most Lantos Csaba energiaügyi miniszter az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának meghallgatásán elismert!

Lantos beismerte, hogy jogos volt a Tóth Bertalan által megfogalmazott kritika:

nem helyes a jelenlegi számlázási gyakorlat, miszerint „az állampolgár gyorshitelt ad az MVM-nek”,

majd hozzátette, hogy már dolgoznak a számlázás megváltoztatásán.

A frakcióvezető a bejegyzésében kiemelte, hogy nem teljes a siker, „van üröm az örömben”:

  • A miniszternek szemlátomást fogalma sincs, hogy ez a félreszámlázás hány fogyasztót érint – azt mondta, „ezek számossága nem nagy” – , pedig Gulyás Gergely korábban azt közölte: 90 ezret! Legalább ennyi családot fosztott meg időlegesen a kevéske pénzétől az állami vállalat.
  • A miniszter szerint mindenki hibás: szerinte főként a fogyasztó, mert megváltoztatta a fogyasztási szokásait; aztán a időjárás, no meg az a fránya informatika. A kormány persze semmiben sem hibás, és az MVM sem.

Tóth szerint az is előfordulhat, hogy a beharangozott informatikai átalakítás ürügyén újabb nagy összegű közpénz-támogatást kaphat az MVM, amely idén már eddig is több mint 750 milliárd forintra rúgott.

Azzal, hogy Lantos elismerte a számlázási gyakorlattal kapcsolatos hibát, aláásta mindazt, amit az Orbán-kormány eddig mutatott, tehát, hogy minden amit csinálnak, az jó! Ezzel megrendülhet a választók bizalma, és elfordulhatnak a kormánypárttól.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!