Orbánt a mentő viszi el – A Honvédség miatt bukott le a kormány!

A Magyar Honvédség közbeszerzése nyomán derült ki, hogy Orbánék elherdáltak 300 milliárd forintnyi közpénzt!

A Covid járvány idején a magyar kormány méregdrágán, 300 milliárd forintért vásárolt 17 ezer darab kínai lélegeztetőgépeket, melyek az adott célnak (egyes szakértők szerint) nem voltak megfelelőek, és még személyzet se volt rá elegendő, hogy mindet be tudják üzemelni szükség esetén.

Ez a 444.hu számítása szerint darabonként 17 647 058 forintjába került az adófizetőknek, melyek jelentős része még mindig egy raktárban porosodik, ezért pedig további közel egy milliárdot fizet évente az állam a Rogán Antal-féle lakáslottós cégnek.

Most azonban a Honvédség közbeszerzése rávilágított az igaságra: valóban használhatatlanok lehetnek a lélegeztetőgépek, melyeket Orbánék vásároltak!

Ősszel derült ki, hogy a Magyar Honvédségnek lélegeztetőgépekre van szüksége, azonban ahelyett, hogy a már meglévő és használatlanul, becsomagolva tároltak közül válogattak volna, inkább új közbeszerzést írtak ki, a 40 milliós tendernek pedig már győztese is van!

A Honvédség tájékoztatása szerint, azért nem a raktárban lévő gépeket választották, mivel azok nem felelnek meg a NATO-szabványnak. Az új gépeket nettó 3,6 millió forintért vásárolják, ami a kínai lélegeztetőknek nagyjából az ötödrésze.

A kínai gépeket egyébként értékesíteni sem sikerült, ugyanis senkinek sem kellenek, sőt, a Direkt36 cikke szerint egy dunántúli kórházban több készülék füstölni kezdett, amikor csatlakoztatták a hálózathoz, a Dél-pesti Centrumkórházban be sem tudták üzemelni őket, és még a legjobbnak tartott kínai típus, a VG70-es gyártója is több figyelmeztetést adott ki saját terméke hibái miatt.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!