Hatalmas pofont kapott az Orbán-kormány Brüsszeltől!

Az Európai Bizottság továbbra sem elégedett a magyar kormány igazságügyi reformokkal kapcsolatos válaszaival, ugyanis azok részlegesek, és inkább magyarázkodásoknak tűnnek.

A nem megfelelő válaszok miatt, az uniós testület újabb kérdéseket küldött a magyar kormánynak,

ez pedig az uniós pénzek további csúszását jelenti!

Az Orbán-kormány miatt továbbra sem jut uniós forráshoz Magyarország, pedig a magyar gazdaságnak, a költségvetésnek égető szüksége lenne a pénzre. Mindaddig azonban, míg a magyar kormány nem teljesíti maradéktalanul az uniós mérföldköveket, melyek garanciát jelentenének, hogy ne lopják el az uniós pénzeket, addig biztosan nem jutunk hozzá a hétéves költségvetési összeghez.

Most a magyar kormányon múlik, hogy sikerül-e végre kielégítő válaszokat küldeniük az uniónak, és így megkapjuk-e a 13 milliárd eurós támogatást, ami nagyjából 5000 milliárd forintot jelentene.

„Az Európai Parlament négy, politikai centrumhoz tartozó pártcsoportja közölte, hogy indokolatlannak tartanák a pénz kifizetését, ugyanis jelenlegi formájában sem a reformok, sem pedig azok végrehajtása nem nyújtanak garanciát a magyar igazságszolgáltatás politikai befolyástól független működésére – írja a 444.hu, amely további problémákat mutat be a kifizetésekkel kapcsolatban.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!