Napvilágra került egy jelentés, mely komolyan megemelhette Orbán vérnyomását!

Fontos jelentést tett közzé az Institute for Democracy and Electoral Assistance (IDEA) nevű szervezet, melyből kiderül, hogy miként változtak a demokratikus részvételek, képviseletek, jogállamiság, illetve az alapvető jogok az egyes országokban.

A 173 országot magába foglaló felmérés eléggé lesújtó eredménnyel zárult a magyaroknak,

ugyanis 2017 óta rohamosan romlik szinte az összes kategóriában elért mutatónk.

  • Magyarország a demokratikus részvétel szerinti mutatóban idén csak a 125. helyre fért fel, ami az EU-tagállamok között a legrosszabb, Európában pedig csak Törökország (139.), Oroszország (151.), és Belarusz (161.) van mögöttünk.
  • Az elmúlt hat évben a képviseleti mutatóban 17 helyet rontottunk, jelenleg már csak a 85. helyen áll Magyarország, míg a második legrosszabb EU-tagállam Lengyelország lett, a maga 58. helyével.
  • A jogállamisági rangsorban Magyarország egy év alatt 6, 2017 óta pedig 18 helyet rontott, jelenleg a 64-ek vagyunk, Lengyelország pedig a 61., „még Szerbia, Moldova és Malawi is megelőzte ezt a két országot ezen a listán” – teszi hozzá a 444.hu témában írt cikke.
  • Az egyetlen kategória, melyben több EU-s tagállamot is sikerült előznünk, az az alapjogok listája, amin Magyarország a 44. helyen végzett, ez 2017-hez képest csupán két hellyel rosszabb.

A portál kiemeli, hogy a négy kategóriából háromban a dánok végeztek az élen, egyben, a képviseleti mutatóban pedig a svédek.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!