Borított az ellenzéki politikus – Erre megy el többszáz millió adóforint!

Forrás: Facebook.com / Szabó Tímea

Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője osztott meg képeket a közösségi oldalán arról a raktárról, amelyben a kormány, a Covid-járvány ideje alatt 300 milliárd forintért beszerzett lélegeztetőgépeit tárolja.

„Jelenleg 12 ezer(!) lélegeztető áll bontatlanul azért, mert Szijjártó Péter a Covid alatt egy totál korrupt beszerzésen keresztül elherdált több mint 300 milliárd forintot az adófizetők pénzéből” – írja a gödöllői raktárlátogatása kapcsán az ellenzéki politikus, aki kiemeli, hogy a raktárbérlés havonta bruttó 82,5 millió forintjába kerül az adófizetőknek,

ami éves szinten közel 1 milliárd forint!

„Az OKFÖ itteni tájékoztatása szerint itt, Gödöllőn (ahova most először jutottunk be a Covid óta) pontosan 7414 db invazív és 4731 db nem invazív (horkolásproblémákat segítő) lélegeztető porosodik raktáron, amelyeket valószínűleg már soha nem fognak tudni használni. Eladni nem tudják, ennyi gépre meg nincs szükségük a kórházaknak, ráadásul személyzet sincs, amely ennyi gépet kezelni tudna. – írja Szabó Tímea, aki szerint „el fog egyszer jönni az idő, amikor Szijjártó és baráti köre elszámolnak majd ezzel is.”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!