Egyre feszültebb a helyzet – Aggódnak a szövetségeseink Orbán lépése miatt!

Újabb szintet lépett Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin barátsága azzal, hogy a magyar kormányfő találkozott a háborús agresszorral.

Ez a lépés nem kerülte el a NATO szövetségeseink figyelmét sem, ami miatt a tagországok Budapestre akkreditált nagykövete összeültek tanácskozni.

A NATO-tagországok nagykövetei szerint Orbán nem szólt előre a szövetségeseinek, hogy találkozni fog Putyinnal,

sőt, aggasztónak tartják azt is, hogy a miniszterelnök Putyin ukrajnai háborúját – az orosz propagandának megfelelően – katonai műveletnek nevezte.

„Aggasztó, hogy Magyarország úgy döntött, ilyen módon lép kapcsolatba Putyinnal. Ahogy az a nyelvezet is aggasztó, amivel a miniszterelnök Putyin ukrajnai háborúját jellemezte. Mindkettő megérdemelte, hogy megvitassuk” – jelentette ki a Szabad Európa kérdésére az Egyesült Államok budapesti nagykövete.

David Pressman hozzátette: „Mindannyian aggódunk amiatt, hogy a magyar miniszterelnök találkozott Putyin elnökkel, miközben Oroszország agresszorként áll háborúban Ukrajnával.”

Pressman kifejtette azt is, hogy Magyarországot továbbra is szövetségesüknek tekintik, azonban ha „jogos biztonsági” aggályaik lesznek, akkor azt közölni fogják a szövetségessel, és elvárják, hogy az komolyan vegye a jelzésüket.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!