Nem elég a 16 ezer lélegeztetőgép, újak beszerzésére írtak ki közbeszerzést!

Hiába porosodik 16 ezer lélegeztetőgép egy raktárban, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központja most újabbakat készül vásárolni – hívta fel a figyelmet bejegyzésében Hadházy Ákos.

A független országgyűlési képviselő szerint, miközben „16000 (!!!) lélegeztetőgép rohad valahol egy raktárban, a Magyar Honvédség újakat akar beszerezni”, az pedig külön érdekes, hogy minderre csupán 12 napig várják az ajánlatokat, ami arra enged következtetni szerinte, hogy a beszerzést már előre „lezsírozták”.

A 444.hu cikke idézi a Honvédelmi Minisztérium RTL-nek adott válaszát, mely szerint azért van szükség újabb lélegeztetőgépek beszerzésére,

mivel a korábban vásárolt készülékek „nem felelnek meg a NATO-szabványoknak, nem használhatók harctéri körülmények között”.

Az ellenzéki politikus bejegyzésében azt is kiemeli, hogy ez az új közbeszerzés egy újabb bizonyíték arra, hogy a korábban 300 milliárd forinttért vásárolt eszközök beszerzése „a magyar történelem egyik legocsmányabb lopása volt.
Beismerése annak, hogy többnyire használhatatlan bóvli eszközöket (nagyrészt nem is lélegeztetőgépeket, hanem horkolásgátlókat!) vettünk méregdrágán.”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!