Nincs pénz, egymást ölik a fideszesek!

Megkezdődött a tábor szétesése.

Belső harcok bomlasztják a Fidesz egységét – ezt bizonyítja az az interjú, amit Pesty László adott a hvg.hu portálnak, és amelyben arról is beszél, hogy bár van egy filmterve, amit Fábri Zoltán hetvenes években írt forgatókönyve alapján forgattak volna, de ez nem készülhetett el, mert

Pesty László szerint Rákay Philip „kipakolta a kasszát”.

A filmrendező nagyon durván nekiment Rákay Philipnek, aki hatmilliárd forintból készít egy Petőfi-filmet. Pesty szó szerint így fogalmazott: „Valaki tavaly kipakolta a kasszát, és nem maradt pénz, hogy más filmeket csináljon. Hatmilliárd forintot vitt el ez a selyem zsebkendős „producer”, de kíváncsi vagyok, hány nemzetközi díjat hoz majd haza az alkotás. Egymás után készülnek a középszerű filmek, de Fábri Zoltán forgatókönyvére nem jut 1,18 milliárd forint! Mi zajlik ebben az országban?

Mi nem ezt akartuk, nem ez volt megdumálva.”

Hogy pontosan mi volt „megdumálva”, arra Pesty nem tért ki bővebben, de az biztos, hogy óriási feszültség lehet a Fideszen belül amiatt, hogy egyre kevesebb pénzt jut Orbán táborának egyben tartására.

Pesty például már hónapok óta támadja a látványosan gazdagodó fideszeseket. A mostani interjúban a NER-lovagokat rákos daganatnaknevezte, amit „egy éles szikével ki kell metszeni.”

Pesty elárulta: birtokában vannak hangfelvételek, videók „érdekes” közbeszerzésekről, zsarolásokról.

A fideszes filmrendező szerint sokan támogatják őt, még egészen magas szintről is „azt mondták, hogy köszönjük, Laci, csináld, mi nem merjük, nem tehetjük.” Arra a felvetésre, hogy Simicska Lajos is egy hasonló akcióba bukott bele, Pesty úgy reagált: „Lajos nem volt székely, mint én. Nekünk a háború a vérünkben van.” Kérdés persze, hogy Orbán Viktor mit szól ahhoz, hogy az egyik embere most nyíltan háborút hirdetett az ő gazdasági hátországa ellen. Egy belső lázadás ugyanis könnyen a Fidesz széteséséhez vezethet.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!