Ledobták az atomot a Fideszre – Orbánék elveszítik jövőre a választást!

Óriási ordítozás lehet most a Karmelitában.

Kitört a botrány, ami padlóra küldi a Fidesz összes eddigi kampánytervét! A Válasz Online ugyanis megírta: hangfelvétel készült arról, hogyan pénzelik Orbánék az ellenzék táborának a megosztását! Egészen pontosan az történt, hogy

egy fideszes vezető kijelentette: elintézi, hogy egy kispárt jelöltje 5 millió forintot kapjon, ha elindul a polgármesteri választáson és megosztja az ellenzéki szavazatokat!

Lévai István Zoltán Budapesten, a XVIII. kerületben a Fidesz választókerületi elnöke és jövőre polgármester akar lenni. Ezt ő maga mondta Aleva Mártának, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) emberének azon a találkozón, amit ő kezdeményezett. A fideszes vezető azonban nem tudta, hogy

a kutyapárt embere titokban rögzítette a beszélgetést, hogy leleplezze a Fidesz piszkos módszerét!

Az ügyben két találkozó is volt, ezek hangfelvételét maga Aleva Márta juttatta el a Válasz Online szerkesztőségének, akik fotókat is készítettek a megbeszélésekről. A kutyapárt embere már előre kijelentette: csupán azért találkozott a fideszes vezetővel, hogy bizonyítható legyen a háttérmutyi-próbálkozásoknak a léte és mikéntje.

Az első találkozó augusztus 8-án volt egy XIII. kerületi kávézóban az esti órákban. Itt a kutyapárt emberének a fideszes Lévai István Zoltán szó szerint ezt mondta:

„Polgármester szeretnék lenni. És én azt tudom: ha nem lesz ilyen meg olyan ellenfél még, ha csak én leszek meg a Szaniszló, akkor vesztek.”

A fideszes vezető nyíltan beszélt arról, hogy azért szeretné, ha a kutyapárt jelöltje is indilna a polgármesteri címért, mert ezzel megosztaná az ellenzéki szavazók táborát. „Én is tudok nyomulni, mindent csinálni, csak nem ugyanaz ellenzékiként, ráadásul fideszesként, Budapesten… Nem ugyanaz a helyzet. Viszont ha van egy Kutya ellenfél…” A beszélgetés során az is nyilvánvalóvá vált, hogy

a fideszes vezető egy ismerős vállalkozóval akarja finanszíroztatni az akcióját!

Szó szerint ezt mondta: „Van néhány ember a környezetemben, vállalkozók, akik segítenek engem. Régóta ismerem őket. Az egyik barátom a (…)-nak az egyik tulajdonosa, ott lakik a kerületben, ha őneki megmondom, hogy segítsen benneteket, akkor ti leültök – én ki is maradok ebből. De akkor tudnánk szponzort szerezni. Ez egy döntés kérdése.”

A fideszes vezető ezzel azt is elárulta, hogy a Fidesz központja elvárja, hogy a jelöltjeik „kalapozzák” össze a kampányukhoz szükséges pénzt. „Azt mondják, hogy ha te polgármester akarsz lenni, akkor neked már kell ismerned annyi vállalkozót, aki látja benned a lehetőséget, hogy ad neked támogatást.”

A fideszes vezető egyéb segítséget is ígért a kutyapárt kerületi kampányához. Csináltak egy oldalt, Mizu18 néven, aminek a követőit fizetett hirdetésekkel tornásszák föl, sőt:

Lévai azt ígérte, hogy a Fidesz segíteni fog a kutyapártnak az aláírások gyűjtésében.

A hangfelvétel szerint így fogalmazott „Abban, hogy minden körzetben meglegyen az aláírás, úgy tudok segíteni, hogy nem ugyanazok írják alá, akik a Fidesznek aláírtak. Akkor nem tudják azt mondani, hogy… (…) Tudok adni egy csomó olyan érdekes dolgot, amivel lehetne basztatni a polgármestert. Én is fogom. Nyilván. Nyilván, amivel te foglalkozol, azzal én nem foglalkozok.”

A második találkozóra egy hónappal később, szeptember 8-án került sor egy másik XIII. kerületi vendéglátóhelyen. Mivel arra a Lévai által ígért fideszes vállalkozó nem ment el rá, ezért a Válasz Online nem közölte az illető és a cég nevét. A kutyapárt embere ekkor mondta azt a fideszes vezetőnek, hogy neki

májusig ötmillió forint kell, tehát havi 500 ezer.

A fideszes vezető az ötmilliós ajánlatra azt felelte: „Korrekt. Konkrét.”

Majd Lévai István Zoltán így folytatta: „Akkor két út van. Az egyik, hogy akkor megmondod, hova kell ezt befizetni vagy átutalni. A másik verzió pedig az, hogy havonta akkor találkozunk.”

Aleva Márta hangsúlyozta: csak azért vállalta a találkozókat, hogy megérthesse és megmutathassa, pontosan hogyan is zajlanak az efféle háttéralkuk. A találkozók hangfelvételei a Válasz Online birtokában vannak, de – mint írják – ezeket csak akkor hozzák nyilvánosságra, ha Lévai István Zoltán megpróbálja letagadni azok tényét vagy azt, hogy az általuk idézett kijelentések elhangzottak.

Bármi is lesz ebből a botrányból, egyvalami biztosnak tűnik: valószínűleg

a Fidesz ezzel a leleplezéssel már most elveszítette a jövő évi választásokat!

Orbánék ugyanis a hangfelvétel nyilvánosságra kerülésével elveszítették egyik legfontosabb fegyverüket, a kis- és kamupártok finanszírozásának lehetőségét! Mostantól bármilyen, sebtében létrejött kispártra vagy egyéb szervezetre az ellenzék ráütheti a „kamupárt” bélyeget, az ellenzéki szavazók pedig tudni fogják, hogy rájuk nem szabad voksolni. Ezzel pedig az ellenzéki tábor fideszes megosztásának befellegzett.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!