Nagy Feró helytállt a szocializmusban is – leköpte a Beatricét a hátuk mögött!

Ezért nevezhette magát csótánynak.

Döbbenetes dokumentum került elő Nagy Feróról. A Fidesz támogatásáért Kossuth-díjjal jutalmazott zenészről az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára közzétett egy jelentést, amit a „Dalos” fedőnevű III/III.-as „titkos megbízott”, vagyis – mint azóta már kiderült – Vikidál Gyula írt róla vélhetően 1983 őszén. A dokumentum arról árulkodik, hogy

Nagy Feró igyekezett beilleszkedni a szocializmusba és eközben leköpte a zenekarát a hátuk mögött!

A jelentés egy vacsora alkalmával folytatott beszélgetés részleteit tartalmazza , az István, a király című rockopera bemutatója és az abból készült film forgatása után „Nagy Ferenccel, aki a darabban egy magyar urat játszott”. A dokumentumban szó szerint ez áll:

„Nagy Ferenc elkeseredve mesélte, hogy mennyire sajnálja a korábban komolytalan magatartásával elfecsérelt éveket.

Elmondta, hogy amióta komolyan dolgozik, nagy- és kislemeze is megjelent együttesének, és a filmszerepe is nagy megtiszteltetés számára. Az eltelt 1 év alatt anyagilag többet keresett, mint a több éves Beatrice működése alatt. Véleménye szerint megéri komolyan dolgozni, mert annak anyagi és erkölcsi értékei vannak.”

A levéltárnak a dokumentumot kísérő Facebook-bejegyzése szerint Dalos jelentése elérte a célját. A jelentés értékelésében ugyanis az áll, hogy

„Az állambiztonsági szerv bizalma tovább erősödött az egykori botrányhős iránt. Már nem kezelik »F«-dossziés ellenséges személyként, és ha így folytatja, akkor a kutató nyilvántartásból is törölni fogják a nevét.”

A Blikk megszólaltatta a most már látványosan fideszes Nagy Ferót, aki úgy reagált, hogy a leírtak egyáltalán nem fedik a valóságot, és ő soha nem tagadta meg a Beatricét.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!