Közel a teljes összeomlás – Egy hajszálon függ a rendszer!

A kormánypropaganda megteremtett egy alternatív valóságot, ahol az oktatási rendszer zökkenőmentesen, gördülékenyen és gondok nélkül üzemel, azonban a valóság sokkal rosszabb képet fest.

A problémát az is jól érzékelteti, hogy a 2023/24-es tanév rendje csak 9 nappal a tanévkezdés előtt, augusztus 22-én jelent meg a Magyar Közlönyben.

Lehet azt mondani, hogy még időben közzétették, de rengeteg olyan adminisztrációs folyamat van, amit már el kellett volna végezni, azonban a tanrend nélkül ezeket lehetetlen volt elkészíteni. Tavaly már július végén közzétették a tanév rendjét, 2021-ben pedig június elején jelent meg a szeptembertől érvényes menetrend.

Azonban még ennél is nagyobb probléma, hogy kevés a pedagógus!

Néhány nappal a tanévkezdés előtt még mindig 1600 betöltetlen pedagógus-álláshelyre kerestek munkaerőt, ami a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke szerint országos tanárhiányt jelent!

„Van olyan intézmény, ahol az alsós tanítónak már most jelezték, hogy felső osztályban fog tanítani, bár azt nem mondták meg, hogy hányadik osztályban” – nyilatkozta Komjáthy Anna a 444.hu közlése szerint.

Darabszámra fel lehet tölteni a pedagógusok létszámát, így a jelentésekben minden sor ki lesz pipálva, azonban ez nem jelenti azt, hogy minden órát megfelelő szakképzettséggel rendelkező pedagógusok fognak megtartani.

A baj azonban még csak most következhet, ugyanis szeptember 15. és 29. között kell majd nyilatkozniuk a pedagógusoknak arról, hogy az új törvény hatálya alatt is folytatják-e a munkát.

A nyár folyamán is többszáz tanár hagyta el a pályát, és elképzelhető, hogy a nagyobb felmondási hullám még csak most jön, ami miatt borulhat az így is pengeélen táncoló oktatási rendszer.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!