Ez már tényleg durva! Beperelhetik azt, aki azt állítja, hogy a Balaton drága!

Laposa Bence beperelné azokat, akik szerint a Balaton drága - Fotó: Népszava

Az ilyen hír „nemzetgazdasági kárt okoz” a Balatonnak az indoklás szerint.

Komoly bajba kerülhet, aki a Balaton drágaságát nyilvánosan hirdeti. Egy, a Fideszhez közeli szervezet, a Balatoni Kör elnöke, Laposa Bence szerint ugyanis „hecckampány” áldozata lett a Balaton, emiatt pedig jogilag is lépniük kellene. Ez konkrétan azt jelentheti, hogy

aki azt hirdeti, hogy a Balaton túl drága, azt beperelik!

A Balatoni Kör elnöke a 444.hu által szemlézett InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: voltak olyan időszakok júniusban, amikor azért nem jött több vendég a magyar tengerhez, mert „méltánytalan hecckampány” zajlik a sajtóban az ott dolgozókkal és ott vállalkozókkal, de legfőképp az oda érkező vendégekkel szemben. A befolyásos borász úgy véli:

ez az ellenséges hozzáállás komoly károkat okoz a vállalkozóknak és a nemzetgazdaságnak.

A Balatoni Kör elnöke szó szerint így fogalmazott: „Lassan azt érzem, hogy jogilag is lépnünk kéne. Olyan legendák terjednek, hogy Horvátország olcsóbb, noha aki a legalapvetőbb matematikai műveletek tudatában van, és elmegy bárhová Horvátországban, beszorozza az árakat az aktuális árfolyammal, rájön, hogy ez egész egyszerűen nem igaz.”

A 444.hu ennek kapcsán arra emlékeztet, hogy a brutális balatoni árakról nem csak a független sajtó írt, hanem

a kormánypárti Mandiner szerzője is megdöbbent a drágaságon, amit a tónál tapasztalt!

A portál azt is hozzáteszi: ezek szerint a Balatoni Kör elnöke úgy gondolja, hogy azok a nyaralók sem mondanak igazat, akik a 444.hu videójában úgy fogalmaztak: inkább nem is számolják, mennyibe kerül egy nap Siófokon, mert depressziósak lesznek tőle.

Egy biztos: a drágaság kimondásának büntetésére azért sem lehet azzal legyinteni, hogy „ez hülyeség”, mert

többször láttuk már, hogyan lett törvény abból, amit egy-egy Fideszhez közeli csókos javasolt!

Márpedig a Balatoni Kör elnöke elég jóban van a kormánnyal: Laposa Bence családjának vállalkozásai 2019 nyara óta 631 millió forintot kaptak a Turisztikai Ügynökségtől.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!