Óriási botrányt próbálnak eltussolni! TEK-esek és rendőrök harcoltak Erdogan biztonsági embereivel!

A TEK rádión kért segítséget, „mert ezek megölik”!

Elképesztő: Erdogan emberei rátámadtak egy magyar férfira, majd a segítségére siető rendőrökkel és TEK-esekkel csaptak össze.

A török biztonságiakat egyáltalán nem érdekelte, hogy egy idegen állam fővárosában vannak,

az egész olyan volt, mintha csak bemutatót tartottak volna abból, hogyan is intézik el ők otthon az Erdogan számára kényelmetlen helyzeteket. A Narancs.hu és a Mérce információi szerint az egész úgy kezdődött, hogy Bán Tamás politikai aktivista úgy gondolta: Budapesten magyar állapolgárként él a véleménynyilvánítás jogával. Ezért aztán

a magyar férfi mindkét kezével bemutatott a török elnöknek.

Mindez a a belvárosi Matild Palace hotel előtt történt, ahol rengeteg felfegyverzett kommandós volt maszkban, gépfegyverekben.

Bán Tamás így emlékszik vissza a történtekre: „Egyszer csak kijött a török elnök. A csapat mellettem integetett neki, Erdogan mosolyogva visszaintegetett. Én eközben

a fejem fölé emeltem a két kezem és bemutattam neki, határozottan. Rám nézett és lehervadt az arcáról a mosoly.”

A magyar férfi mellé ekkor odament egy feltételezhetően civil ruhás rendőr, aki azt mondta neki, hogy ezt nem kellene, nem jó ötlet, miért csinálja. Bán erre azt felelte: „Ez a véleményem, Magyarországon megtehetem, hogy kinyilvánítom.”

Ebben azonban tévedett. Az út túloldaláról ugyanis átment hozzá három-négy civil ruhás ember, valószínűleg Erdogan-testőrei és megpróbálták lefogni, hogy ne mutogathasson. A férfi azt mondja,

rángatták, próbálták a kezét lefejteni, illetve valaki a heréjét markolászta, hogy ne mutogasson.

A török biztonságiak egyre többen lettek, leteperték a földre, rátérdeltek a veséjére, és a kezét csavarták. Sok szemtanú nem volt ott egy kisebb csapatnyi Erdogan-rajongón kívül, mivel ez az útszakasz le volt zárva. Ekkor

TEK-esek érkeztek és megpróbálták a férfit kimenekíteni a török biztonságiak kezei közül.

A TEK emberei hangosan kiabálták angolul, hogy „Hagyják békén, ez magyar ügy!” A bántalmazók angolul azt kiabálták, hogy „Meg fogunk ölni”. A magyar kommandósoknak egy idő után sikerült kissé távolabb szorítani Erdogan embereit, de azok még így is kiosztottak pár pofont. Bán Tamás szerint „egyikük akcentussal, de magyarul beszélt. Kurvaanyázott. Addig ordított, amíg ez tartott.”

Közben három-négy TEK-es valakivel rádión beszélt, hogy menekítsék ki, „mert ezek megölik”.

Hamarosan rendőrök is érkeztek a helyszínre, de a törökök még ekkor sem álltak le. A férfit végül a rendőrök meneklítették ki: beültették egy rendőrautóba, és elhajtottak Budára. A helyzet a zsarukat is láthatóan megdöbbentette.

„Úristen, merre menjünk, menekítsük ki!” – mondogatták a rendőrök

Bán Tamás a Narancs.hu portálnak kijelentette: „Meg nem fordult a fejemben, hogy Magyarország fővárosának belvárosában veszélybe kerülhetek.” A férfi azt mondja, ha a magyar hatóságok nem menekítik ki, akkor a „törökök viszik el”.

Bán Tamás könnyebb sérülésekkel megúszta a történteket: a jobb középső ujján felszakadt a bőr, az öklén, térdén, sípcsontján néhány horzsolás keletkezett. Mire a rendőrök Budára értek vele, addigra szerinte a Belügyminisztérium már tudhatott az esetről, legalábbis ezt vette ki a hatóságiak párbeszédéből.

A rendőrök azt kérdezték a férfitól, hol fog tartózkodni, hogy küldjenek arrafelé időközönként járőrt.

Ez is azt mutatja, hogy a hatóságok szerint is komoly veszélyben lehetett, mert úgy gondolták: a törökök akár még azt is kideríthetik, hogy hol lakik. Bán Tamás azt mondja, mindenképpen valamilyen eljáráson gondolkodik. Kezdetben nem akart a sajtóval beszélni, de a barátai biztatására megtette, hogy az ügyet ne lehessen eltussolni.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!