Orbán őrjöng – Karácsony ledobta az atomot, ami megsemmisítette a kormány hazugságát!

Csúfosan megdőlt a kormány hazug kifogása arra vonatkozólag, hogy mért tartják vissza a Lánchíd felújítására ígért támogatási összeget!

Bár az állam és a főváros nem kötött olyan megállapodást, amiben lett volna olyan kikötés, hogy addig nem fizetik ki a 6 milliárd forintos hozzájárulást a híd felújítására, amíg azon helyre nem áll a korábbi forgalmi rend – tehát, hogy azon autók is közlekednek -, a kormány mégis erre hivatkozva tartja vissza a pénzt.

Karácsony Gergely most ledobta az atomot, ugyanis egy 2020-ban készült kormányzati tervet mutatott be, ami a Lánchíd autómentességéről szól!

A főpolgármester a korábbi kormányzati tervet először az ATV Egyenes Beszéd című műsorában mutatta be, és elmondta, hogy a Budapest 2030 fejlesztési tervet Fürjes Balázs készítette 2020-ban, amiben szerepel az a mondat, hogy

a híd felújítása után az áthaladó közúti forgalom korlátozása javasolt, azon kizárólag a kerékpárosok és az autóbuszok közlekedjenek.

Ez lényegében megdönti a kormány hazugságát, sőt, kiemelhető az is, hogy az új közbeszerzés beadásánál a támogatás összeg kifizetéséhez kapcsolódóan az volt a kikötés, hogy a felújítás 18 hónap alatt készüljön el. Ezt a főváros teljesítette, a kormány azonban nem akarja a vállalt 6 milliárd forintot átutalni a fővárosnak!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!