Brutális szeptember előtt állunk – Sok család kerülhet nehéz helyzetbe!

Az orbáni-infláció nem csak a boltok pénztárainál okoz kényelmetlen helyzetet a lakosságnak, de az iskolai étkeztetésre is rányomja bélyegét, ugyanis brutálisan drágulhatnak a menzák!

Páger Zsolt, a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetségének alelnöke nyilatkozott az InfoRádiónak, melyben elmondta, hogy

az élelmiszerárakkal párhuzamos drágulás (33-34 százalék) figyelhető meg a menzákon is,

azonban végleges árakat még nem tudnak, ugyanis a szeptemberi menzaköltségekbe az önkormányzatok is beleszólhatnak.

Páger szerint még nem mindenhol emelték meg az árakat; ott, ahol az önkormányzat az üzemeltető, egyből jelentkeztek a piaci hatások, míg ahol kiszervezett formában működik a menza, ott figyelembe kell venniük a szerződést, hogy mikortól tud a szolgáltató árakat emelni.

Sok család azonban komoly gondban lehet, ugyanis egy gyermek napi háromszori étkezésének havidíja, elérheti a 20 ezer forintot is!

A 444.hu kiemelte a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetségének alelnökének megjegyzését, miszerint ha a menza árába beleszámítanák a rezsiköltségek növekedését és a munkaerődrágulást is, akkor akár 50 ezer forintba is kerülhetne egyetlen gyermek étkeztetése, ami korosztályonként változhat is.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!