Döbbenetes vádak: Orbán Szlovákia mentális gyarmatosítására készül!

Korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla, hogy Szijjártó Péter durván beavatkozott Szlovákia belügyeibe, mikor a liberális mainstreammel szembehelyezkedő politikusok üldözését vizionálta.

A magyar külügyminiszter kijelentései komoly nemzetközi botrányt szítottak, amire most újabb reakció érkezett, ezúttal a szlovák Szabadság és Szolidaritás (SaS) pártjától.

A párt arra kérte a szlovák külügyminisztériumot, hogy rendeljék be a szlovákiai magyar nagykövetet, hogy ő adjon magyarázatot Szijjártó és a magyar külügyminisztert védeni próbáló Menczer Tamás kijelentéseire.

Juraj Dobra, a SaS pártjának képviselője a Telex szerint arról beszélt legutóbbi sajtótájékoztatóján, hogy szerinte

„Orbán Viktor rendszerének a rendőrség függetlensége és a jogállamiság valószínűleg nem sokat jelent. Szlovákia azonban nem akar erre az útra lépni”.

Kiemelte továbbá azt is, hogy egyértelmű számukra, hogy a magyar kormány megpróbált beavatkozni a közelgő szlovákiai választásokba, és szerintük ez teljességgel elfogadhatatlan, majd felszólították az Orbán-kormányt, hogy tartózkodjanak a szlovák belügyekbe való beavatkozástól.

„A Fidesz hídfőt akar építeni az oroszoknak az Európai Unióban”

– jelentette ki Dobra.

A szlovák párt arról is beszélt, hogy szerintük míg korábban Orbán a szlovákiai magyar erők érdekeit képviselte, mostanra már Robert Fico pártjának érdekében cselekszik.

„Orbán keresztes hadjáratot folytat a liberalizmus ellen és Szlovákia mentális gyarmatosítására készül, a saját képére akarja formálni az országot” – emelte ki a SaS jelöltje.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!