Hülyét csinált magából Szijjártó és teljesen hiteltelenné vált!

Szijjártó

Úgy tűnik, hogy Szijjártó Péter megfeledkezett saját álláspontjáról, mely szerint nem avatkozik bele más országok belügyeibe, ezzel pedig hiteltelenné vált!

A külügyminiszter elég gyakran hangoztatja azt a nézetét, hogy „nem szólunk bele, és nem avatkozunk bele más országok belpolitikai folyamataiba”, szombaton azonban adott magának egy hatalmas pofont, mivel posztjában más országok belügyeibe szólt bele és kiállt a bűncselekményekkel vádolt szövetségesei mellett:

„Világszerte hajtóvadászat zajlik a nemzetközi liberális mainstreammel felvállaltan szembehelyezkedő, a nemzeti érdekeket bátran képviselő politikusokkal szemben. Az Egyesült Államokban újabb vádemeléssel próbálják ellehetetleníteni a következő elnökválasztás legesélyesebb indulóját, Szlovákiában letartóztatták az őszi parlamenti választás legesélyesebb pártjának egyik vezető politikusát, Bosznia-Hercegovinában pedig vádat emeltek a szerb közösség demokratikusan megválasztott vezetőjével szemben.”

A 444.hu közlése szerint Szijjártó Péter az alábbi hírekre reagált fakadt ki:

  • Donald Trump ellen a legutóbb bűnszövetségben az Egyesült Államok ellen elkövetett bűncselekmény és hivatalos eljárás akadályozása miatt emeltek vádat.
  • Szlovákiában pénteken őrizetbe vették korrupció gyanújával a volt országos rendőrfőkapitányt, Tibor Gašpart, aki Robert Fico pártjának, a Smernek a listáján indul a szeptemberi előre hozott parlamenti választáson. Egy másik ügyben a volt rendőrfőnököt Norbert Bödör nyitrai oligarchával együtt azzal gyanúsítják, hogy Ficóék kormányzása idején a kormánypárt érdekében visszaéltek a rendőrség jogköreivel.
  • Bosznia-Hercegovinában pedig azért emeltek vádat Milorad Dodik, a boszniai Szerb Köztársaság elnöke ellen, mert semmibe vette a szövetségi állam működésének szabályait.

Azzal, hogy a magyar külügyminiszter reagált ezekre a történésekre, pont azt valósította meg, mint amivel évek óta vádolja más országok vezető politikusait: beavatkozott más országok belpolitikai folyamataiba, ezzel pedig hiteltelenné vált és hülyét csinált saját magából!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!