Robban az újabb botrány – Senki sem hitte, hogy Orbánék még ezt is meg merik tenni!

Úgy tűnik, az Orbán-kormánynak már a bírósági ítélet sem számít, hiába a jogerős döntés, nem akarják kiadni a Mátrai Erőmű megvásárlásával kapcsolatos dokumentumokat!

A kormány újabb időhúzásával kapcsolatos lépésről Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője számolt be a közösségi oldalán, melyben kiemeli, hogy a kormány próbálja elmismásolni az MVM Zrt-vel kapcsolatos, 2019-2020-ban hozott tulajdonosi határozatok kiadását.

A szocialista politikus Lantos Csaba energiaügyi miniszterhez intézett kérdést, amire végül Steiner Attila államtitkártól érkezett „válasz”. Tóth levelében az adatok kiadásának meggyorsítása érdekében azt kérdezte a minisztertől, hogy hova és kinek utalja a Fővárosi Törvényszék 2023. áprilisi, jogerős ítéletében meghatározott költségtérítést a Mátrai Erőmű 75 milliárd forintnyi közpénzt megmozgató adásvétele ügyében született tulajdonosi határozatokért, és mikor kapja meg a kért dokumentumokat.

Bár a miniszter júliusban azt mondta, hogy betartják a jogerős bírósági döntést, most saját magát is meghazudtolva visszatartják a dokumentumok kiadását, ugyanis felülvizsgálati kérelmet és a végrehajtás felfüggesztése iránti kérelmet nyújtottak be a Kúriához!

Steiner államtitkár most azt írja: „a minisztérium a Kúria jogerős döntésének megfelelően fog eljárni”.

Csak, hogy mindenkinek tiszta legyen: két és fél év pereskedés után a bíróság jogerős döntését nem fogadta el az Orbán-kormány, mivel az számukra kedvezőtlen ítéletet hozott, ezért annak végrehajtását megtagadták és a Kúriához fordultak!

Nyilván, a Kúria helyben fogja hagyni a Fővárosi Törvényszék jogerős ítéletét, így ezzel a kormány maximum csak időt nyert magának, hogy minél később derüljön ki az igazság!

Tóth Bertalan kiemeli, hogy a kormány nem hajlandó betekintést adni azokba az iratokba, melyek megalapozták a döntését, hogy az állam visszavásárolja Mészáros „nemstróman” Lőrinctől a Mátrai Erőművet, amikor fő oligarchájuk meg akart szabadulni tőle, miután kiderült: az erőmű veszteséges.

„Mészáros” milliárdokat nyert az ügyleten, de a magyar adófizetők veszítettek rajta 75 milliárd forintot!

Az MSZP-s politikus szerint minden magyar embernek joga lenne ahhoz, hogy megtudja, miért, hogyan és kinek akarta átjátszani a Fidesz nemzeti vagyonunk egyik legértékesebb részét, a stratégiai jelentőségű Mátrai Erőművet; mindannyiunknak joga van tudni, milyen döntésekkel szivattyúzták ki a közpénzt az állami cégből. „Ezek közérdekű adatok!”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!