Orbán szerint Szoboszlai már nem igazi magyar ember!

Őrjöng a jobboldal a sztárfocista miatt!

Szoboszlai Dominik már nem számít igazi magyar embernek Orbán Viktor szemében. A Liverpool csapatához szerződött legjobb magyar futballista ugyanis első angol bajnoki meccse előtt olyat tett, ami az egész magyar jobboldal elítél:

Szoboszlai a mérkőzés előtt csapatával együtt letérdelt, miközben Orbán Viktor kijelentette: „a magyar ember csak a Jóisten, a hazája és a szerelme előtt térdel le”. Nézzék csak meg:

Minderre az ismert politikai elemző, Somogyi Zoltán figyelt fel és ki is írta a Facebook oldalára, hogy bár Szoboszlai gesztusa az egyenjogúság szimbóluma volt, „eddig azt hallgattuk kormányzati politikusainktól és szolgálóiktól, hogy magyar játékos “magyar gondolkodással” nem térdel le.”  Az elemző hozzátette: úgy tűnik, a legtehetségesebb és legsikeresebb focistánk erről máshogy gondolkodik. Aztán alig telt el pár óra és kiderült:

Szoboszlai térdelése valóságos őrjöngést váltott ki a jobboldalon!

Somogyi egy másik posztban ugyanis már arról ír, hogy ő csak egy ténymegállapítást írt ki arról, hogy mit csinált a focista, amire a kormánypárti oldalról „jön minden, Gyurcsány, Pankotai Lili, ATV Csatt, neomarxisták… dolgok, amelyek nem illenek oda.”

A poltikai elemző ezek után meg is jegyzi: olyanok ezek a reakciók, mint egy óvodai duzzogás.

„Még véletlenül sem beszélgetni szeretnének a konkrét problémáról – ami jó és izgalmas lenne. Szomorú, hogy ennyire színvonaltalan lett ez az egész.”

Somogyi ezután egy harmadik posztjában Bencsik Gábort, a Magyar Demokrata újságíróját idézi, aki szintén a térdelések kapcsán arról írt, hogy szerinte a britek „a futballistákat rászorítják a térdelésre.” A politikai elemző erre azzal válaszol, hogy a térdeplés valószínűleg nem old meg semmit, de „az meg pláne nem, amikor a hatalom ténylegesen megmondja, mit kell csinálni. Csak Bencsik erre nem akar már emlékezni.”

A kérdés ezek után az: vajon ezek után mi lesz a sztárfutballista megítélése a jobboldalon?

Ha nem Szoboszlai lenne a legjobb focista, a jobboldal valószínűleg még a válogatottból is kitagadná,

de ezt talán még a legelvakultabb kormánypártiak sem követelnék. Ugyanakkor van itt egy óriási ellentmondás a fideszes hívekbe sulykolt világnézet és az eddig általuk rajongva tisztelt futballista megnyilvánulása között. Szóval annak ellenére, hogy Szoboszlai Dominik sohasem politizált, mégis igazi csapdahelyzetbe hozta a fanatikus Fidesz-tábort és a focibolond miniszterelnököt:

Vajon fenntartja-e Orbán, hogy magyar ember nem térdel le a focipályán, és akkor Szoboszlait kitagadja a nemzetből,

vagy megpróbálják mindenkivel elhitetni, hogy a magyar focistát erre csak „kényszerítették”? A helyzet komolyságát jelzi, hogy Bencsik Gábornak már törölnie is kellett a térdelésről szóló posztját a közösségi oldaláról, mert – mint írja –

„olyan áradata szabadult el a mocskolódásnak.”

Majd így folytatja: „Sajnálom, mert volt sok értékes, tovább gondolandó hozzászólás is, de úgy látszik, vannak témák, amikre nem szabad ráengedni az indulatokat. Máskor jobban vigyázok.”

Azt már csak mi tesszük hozzá, üzenve a kormánypárti újságírónak: ne hibáztassa magát, mert egy normális országban fent hagyhatta volna az írását. Az igazi bűnös az a miniszterelnök, aki a híveit felhergelő hazugságaival őrjöngő, elvakult hisztériát szabadított erre az országra.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!