Kiborult a bili! Százezrével hozzák a külföldieket az elüldözött magyarok helyére Orbánék!

Nyomornegyedeket csinál a Fidesz: Debrecen környékén már 50-60 kínai lakik egy-egy lakásban!

Több százezer külföldit hoz a Fidesz-kormány az általuk elüldözött magyarok helyére! Mindezt a kormánypárti Világgazdaság közölte. A lapnak Karácsony Zoltán, a HR Portal szakembere elmondta: eddig 25 cég szerzett minősítést, hogy egyszerűsített eljárással vendégmunkásokat hozzon Magyarországra.

A Fidesz-kormány 2-300 ezer külföldi behozatalát tervezi a Fülöp-szigetekről, de toboroznak Vietnámban, Indonéziában, Mongóliában és Kirgizisztánban is!

A szegény országokból érkező vendégmunkások többségét betanított munkára hozzák, de egyre több szakmunkást is keresnek, például hegesztő, teherautó-sofőr és targoncás pozícióba. A toborzás átfutási ideje 14-15 hét, ugyanis az adminisztráció – például a hatósági engedélyek kiadása – lassítja a folyamatot.

A több százezer külföldivel együtt megjelennek a nyomorgettók is: Debrecen környékén már most 50-60 kínai zsúfolódik össze egy-egy lakásban!

Ezt már a hvg.hu derítette ki. Riportjuk szerint Mikepércsen a kínaiak sokszor a kerítés szélén ülnek, vagy guggolnak, mert annyian vannak, hogy bent nem férnek el – mondta az egyik helyi lakos.

A helyzet mindenhol nyomorúságos. Nem csak Mikepércsen, hanem Sárándon és Hosszúpályiban is csak jellemző látvány, hogy az egyetlen lakásban lakó  több tucatnyi külföldi munkás miatt

a családi házak udvarán mobil vécék állnak, a környéken pedig hatalmas a szemét.

0808 Sarandi kinai lakas
50-60 kínai egy sárándi házban: mobilvécé az udvaron, bűzölgő konténer az utcán – Fotó: Debreciner.hu

Mikepércsen még egy hatalmas konténer is szűkíti az utat, amely tele van kínai feliratú ételdobozokkal, hatalmas halomban látható ételmaradék és műanyag, kétliteres sörösüvegek. A szemét pedig a nyári melegben sokszor kellemetlen, tartós szagokat áraszt. Hosszúpályiban egy szomszéd ki is hívta a rendőrséget, mert nem volt áram a házban, és a kínaiak által használt aggregátor nagyon hangos volt. A helybéliek elkeseredettek: sokan féltik a nyugalmukat, a biztonságukat. Egy anyuka azt mondta:

„Sok kislány lakik az utcában, most még kicsik, de ha ez így marad, és nagyobbak lesznek, én nem tudom, mi lesz.”

A várható közeljövő semmi jót nem ígér. A Fidesz-kormány a saját szavazóit is átverte, hiszen míg néhány éve még plakátokon hirdették, hogy idegenek nem vehetik el a magyarok munkáját, most már Orbánék hozzák be a több százezer szegény országbeli külföldit. A jövő pedig az, hogy

óriási konténerekből álló nyomorgettók lesznek a magyar városokban.

Ezt onnét lehet tudni, hogy több százezres megosztással terjed a Facebookon egy magyar kamionos 2023. július 20-án készült videója arról, hogy Németországban a kínai CATL akkumulátorgyár udvarán konténeres gettókba zsúfolva laknak a külföldi vendégmunkások. Az erről szóló cikkünket IDE KATTINTVA olvashatják, a leleplező videót pedig itt nézhetik meg:

 

Nem mellesleg a kormánypárti nyilatkozatok és intézkedések sem nagyon leplezik, hogy mi a Fidesz-kormány szándéka. Tímár Zoltán

Mikepércs fideszes polgármestere már be is jelentette: elfogadhatónak tartaná, ha a gyárak mellé konténerszállásokat telepítenének.

Erről egyébként a Népszava szerint már kormányhatározat is született: ennek értelmében a debreceni repülőtér és a debreceni Tégláskert nevű városrész közé munkásszálló épülhet, illetve az ipari parkban ideiglenes konténervárosokat lehet majd létesíteni. A helyzet tehát az, hogy miközben Orbánék az ellenzéket vádolják,

a Fidesz létesít nyomorgettókat az egész országban!

Nem ártana ezen elgondolkodni mindazoknak, akik jövőre az önkormányzati választáson majd szavazni fognak.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!