Borított Lölőről Orbán régi harcostársa! „A kirakatban lopunk, csalunk, zsarolunk!”

A döbbent Bayer Zsolt köpni-nyelni nem tudott a színpadon!

Még a hőségben is megfagyott a levegő Tusványoson, amikor Orbán Viktor egy harcostársa durván beszólt Mészáros Lölőnek. Ráadásul Pesty László rendező mindezt egy nyilvános fórumon, népes közönség előtt tette ezt, Bayer Zsolt társaságában, az egészet pedig a 444.hu kamerája is rögzítette. Pesty László arról beszélt, hogy van egy jelenség, ami rosszat tesz a magyar konzervativizmusnak. Szó szerint ezt mondta:

az, hogy a kirakatban lopunk, csalunk zsarolunk, ez ugyanaz, mint a Lölő-jelenség Magyarországon. A Lölő-klán, a Biden-klán… a kirakatban lopunk, csalunk, hazudunk, kompromittálva egy történelmi eszmét. Förtelem mind a kettő.”

A felvételen jól látható, hogy Pesty László kijelentése hidegzuhanyként érte a fórum többi résztvevőjét. A mellette ülő Borbély Zsolt Attila jobboldali közíró és politológus először nem is akar hinni a fülének, majd felhúzza a szemöldökét és zavart mosollyal oldalt néz, de Bayer Zsoltot is kínosan érinthették az elhangzottak, mert gyorsan egy kiadványt kezdett olvasni. Íme, nézzék meg a teljes videót és a beszédes fotókat:

0724 Pesty kozkep 1
Borbély Zsolt Attila politológus nem hisz a fülének
0724 Pesty kozkep 2
Bayer Zsolt úgy tesz, mintha semmit sem hallott volna

Amikor a 444.hu riportere a fórum után rákérdezett, hogy mire is gondolt, Pesty László azt felelte: szerinte Joe Biden tevékenysége ugyanúgy káros a demokratáknak, mint az, amit Lölő csinál.

Orbán régi harcostársa szerint Lölő „káros a magyar konzervativizmusnak, a magyar jobboldaliságnak.”

Majd ezután jött a drámai fordulat, mivel kiderült: Pesty László azt hitte, a Lölő-jelenség mögött Szíjj László van. Amikor a riporter elárulta neki, hogy Lölő valójában Mészáros Lőrinc,

Pesty László rádöbbent, hogy ő valójában Orbán Viktor strómanját ekézte a színpadon!

Ekkor jött a felvétel legkínosabb része: Pesty ugyanis megpróbált kihátrálni mindabból, amit addig mondott. Vállat vont és zavart mosollyal magyarázkodni kezdett:

„Én egy csökkent értelmű medvebocs vagyok. Összevissza beszél az ember,

összetéveszti Szíjj Lászlót Micimackóval, vagy esetleg a Fülessel… Mondtam, amit mondtam, aki érti, érti. Aki meg nem érti… az érti…”

Végezetül Pesty – valószínűleg hogy mentse a menthetőt – nyomatékosan megkérte a 444.hu riporterét, hogy hagyják benne a videóban, miszerint ő már 35 éve fideszes és soha nem fogja ezt a pártot elárulni. Majd hozzátette: ha mond is néha olyanokat, amiken bizonyos fideszesek néha csodálkoznak, akkor a figyelmükbe ajánlja azt az irodalmi idézetet, hogy „érted haragszom, nem ellened”.

Hogy aztán ezzel sikerült-e elkerülnie Orbán Viktor haragját, az már a jövő zenéje.

 

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!