Nagyot koppant Orbán – Kihagyták őt az uniós megbeszélésből!

Informális találkozón vett részt tíz uniós vezető, melynek fő témája az Európai Unió bővítésének hatása volt, azonban hiába ez Orbán külpolitikájának egyik fő eleme, őt nem hívták el a megbeszélésre!

Az Euractiv azt írja a brüsszeli találkozóval kapcsolatban, hogy annak létrejöttét Franciaország, Németország és Hollandia kezdeményezte, amire meghívták Belgium, Olaszország, Lengyelország, Portugália, Románia, Spanyolország és Svédország vezetőit, hogy meglegyen a földrajzi egyensúly, illetve, hogy képviseltessék a megbeszélésen magukat az EU-bővítés támogatói és ellenzői is.

A magyar kormányfő egyik kedvenc külpolitikai témája az uniós bővítés. Két hete is arról beszélt Tiranában, hogy szerinte elfogadhatatlan, hogy ennyire lassan haladnak az Európai Unió bővítési folyamatai, ennek ellenére Magyarország mégsem volt ott a mostani találkozón,

ugyanis Orbán Viktort nem hívták el a megbeszélésre!

Az unió hivatalos bővítési csomagja októberre készül el, melyben értékelni fogják a jelölt országok (hat nyugat-balkáni ország, valamint Ukrajna, Moldova és Grúzia) eredményeit, és ekkor fogják az uniós vezetők közösen megvitatni a témát – közölte a 444.hu.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!