Itt az újabb botrány, amiről a közmédiában nem fog hallani!

Orbán Viktor miniszterelnök és Li Ko-csiang kínai kormányfő a pekingi Nagy Népi Csarnokban tartott találkozójukon 2017. május 13-án Fotó: Thomas Peter / MTI/EPA

Nyomtalanul tűnt el a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány, mely több száz millió forintot emésztett már fel – tárta a nyilvánosság elé az RTL Híradója.

A kormány még 2021 őszén hozta létre a szervezetet, hogy az irányítsa majd a Diákváros helyére tervezett kínai campus építési munkálatait, azonban a tiltakozások miatt végül bizonytalan időre felhagytak a beruházással, az alapítványt azonban meghagyták.

A csatorna felkereste az alapítvány irodáját, azonban az teljesen üresen áll, a telefonszámuk nem él,

így jelenleg nem tudni, hol és mit csinál a több száz millió forint felemésztő Fudan Alapítvány!

A szervezet tavalyi beszámolójából kiderült, hogy csak a fizetésekre 123 millió forintot költöttek, melyből a főigazgató havi bruttó bére 2,1 milliót tett ki, az öt kuratóriumi tagnak havi 811 ezret fizettek, a felügyelőbizottsági tagoknak pedig havi 740 ezer forintot.

A Híradó megkereste a kormányt az üggyel kapcsolatban, azonban érdemi választ nem adtak, csupán annyit írtak, hogy az alapítványról szóló törvény szerint legkésőbb 2024. június 30-ig kell beszámolniuk az Országgyűlésnek a beruházásról.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!