Robban a botrány – Titkos kormányzati dokumentumok szivárogtak ki!

Egyelőre még titkosnak minősülő kormányzati iratok szivárogtak ki, melyek újabb veszélyes kínai beruházás Magyarországra történő telepítését készítik elő!

A Direkt36 a birtokába jutott dokumentumok alapján arról számolt be, hogy

Kína vasúton szállítaná Magyarországra az Európába szánt vegyianyag-termelésének jelentős részét,

hogy aztán azokat az itt létrehozott elosztóközpontokból juttassák tovább a kontinens többi akkumulátorgyáraiba és ipari üzemeibe.

A tervek jelenleg még nem nyilvánosak, de a most kiszivárgott dokumentumok szerint a beruházás előrehaladott állapotban van, melyet a kormány teljes mellszelességgel támogat.
A lap kiemeli továbbá azt is, hogy már márciusban megegyezett a magyar kormány Kínával, hogy Magyarország lehet a vegyianyagok elosztóközpontja, azonban a hivatalos megállapodást csak szeptemberben fogják megkötni.

A projekt lényege az, hogy Kínában és Európában is kialakítanak egy központot a vegyianyag-kereskedelemre, és ezeket vasúton kötnék össze, melynek Magyarország lenne az központja és innen osztanák tovább a vegyi anyagokat a kontinens más célállomásai felé.
A kiszivárgott anyagok szerint itthon két helyszín merült fel, mint lehetséges központ: az egyik az ország keleti határán fekvő Záhony vasúti átrakodóhely, míg a másik egy Budapesten már régóta működő, BILK terminál néven ismert logisztikai létesítmény.

Ha a beruházás megvalósul, akkor Kína évi kétmillió úgynevezett egységkonténernyi szállítmányt tudna 24 ezer vasúti szerelvénnyel Európába küldeni,

az azonban a dokumentumokból nem derül ki, hogy pontosan milyen anyagokat hoznának Magyarországra, és hogy azokat itt miként tárolnák.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!