Így mentik magukat Orbánék – Államtitkokká minősítették a kétes ügyletet!

Kép forrása: Facebook

Közérdekű adatigényléssel fordult a Nemzeti Vagyonkezelőhöz Hadházy Ákos, hogy megtudja a közpénzmilliárdokból megvásárolt zuglói gödör ügyének részleteit, azonban nemvárt választ kapott!

Mint ismert, a kormány megvásárolta Tiborcz István üzlettársától a Bosnyák téri félkész betonhalmazt,

amiért a gazdasági válság kellős közepén 244 milliárd forintot fizettek az adófizetők pénzéből!

Az ellenzéki politikus az ügy részleteit szerette volna tisztábban látni, azonban a Nemzeti Vagyonkezelő nemzetbiztonsági okokra hivatkozva megtagadta a dokumentumok kiadását!

Hadházy Ákos kiemeli, hogy nem lehet tudni, mi alapján tagadták meg a szerződés átadását, ugyanis olyan parlamenti nemzetbiztonsági ülés nem volt, ahol azt titkosították volna!

Sőt, korábban Gulyás Gergely is beszélt az adásvételről, ahol elismerte, hogy azért adnak Tiborcz István üzlettársának irgalmatlan mennyiségű közpénzt, hogy aztán a Bosnyák térre tudják költöztetni a NAV-ot!

“Miért lenne nemzetbiztonságilag titkos egy olyan szervezet közpénzből fizetett szerződése, amelyik a közpénzeket akarja beszedni az adófizetőktől?” – teszi fel a kérdést az ellenzéki politikus, aki szerint a valódi ok az lehet, hogy maguk “az elkövetők is megijedtek, mekkora hűtlen kezelést követtek el Tiborczék kedvéért”.

Hadházy következő lépésként országgyűlési képviselőként kér betekintést az iratokba, illetve perrel próbálja megszerezni a szerződést, hogy azt mindenki megismerhesse.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!