Határon túli magyarok adtak gigantikus pofont Orbánnak!

Erdélyben is oszlik a narancsköd!

Úgy tűnik, már az erdélyi magyarok is készülnek a Fidesz utáni időkre. Pedig sokáig úgy tűnt, hogy arra a vidékre magyar ellenzéki politikus be sem teheti a lábát. Gálfi István, Székelyudvarhely polgármestere például 2021 őszén elutasította, hogy hivatalában fogadja Márki-Zay Pétert. Most azonban a Transtelex értesülései szerint szerint repedezik a Fidesz által épített erdélyi fal, ugyanis

Székelyudvarhely polgármestere vendégül látta Karácsony Gergelyt!

Pedig a település első embere, Gálfi Árpád évekig hangoztatta a Fidesz iránti feltétlen hűségét, ám most, az Udvarhely napok keretében a többi testvérváros vezetőjével együtt Budapest ellenzéki főpolgármesterét is meghívta. Karácsony Gergely pedig elfogadta a meghívást, és a találkozóról a Facebook-oldalán posztolt is egy fotót, ezzel a szöveggel: „Egy nemzet, négy ország. Székelyudvarhely, Beregszász polgármestereivel és Dunaszerdahely alpolgármesterével a varázslatos Székelyudvarhelyen”. Íme:

Persze, volt, aki kiborított ez a gesztus. Ember Attila, az udvarhelyi polgármester korábbi kabinetvezetője nyilvánosan elhatárolódott az eseménytől.

A Maszol szerint a volt tanácsadó arra hivatkozva, hogy amíg Gálfi Árpád mellett dolgozott, mindent megtett, hogy a „Gyurcsány-féle szövetségesek ne kaphassanak táptalajt Székelyudvahelyen”, elhatárolódott az eseménytől. Erről szóló posztjában ezt írta:

„Diplomáciai érzék nulla a köbön. Bocsánatot kérek Székelyudvarhely lakosságától. Nem tudtam, hogy mire képes az, akit egykor támogattam.”

Ebből is látszik, hogy egyesek nehezen emésztik meg, hogy a magyar ellenzék nem hajlandó elfogadni a Fidesz által szabott kirekesztő politikai játékszabályokat. Ugyanakkor

Karácsony Gergely erdélyi meghívása óriási pofon Orbánnak,

akinek már az is komoly jelzés lehetett, milyen őrületes sebességgel terjed a világhálón egy dal, amelyben öntudatos határon túli magyarok arról énekelnek, hogy bár a magyar kormány számolatlanul önti beléjük a pénzt, ők

Vajdasági magyarként nem fogadnak el alamizsnát, ha az anyaországban élőknek ezért nélkülözniük kell!

Az erről szóló videót IDE KATTINTVA nézhetik meg. A külhoni magyarok távolodása pedig komoly jelzés lehet Orbánnak, hogy vannak, akik kicsit távolabbra nézve már a Fidesz utáni időkre készülnek.

Határon túliak beintése Orbánnak: „nem kérek a magyar állam pénzéből, ha magyarhonban felkopik az áll!”

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!