Megszólalt az Orbánt gyűlölő humorista: „Egy kinyiffant, hátra van még öt”

A brit humorista tavaly Orbán megbuktatására buzdított

Lehet találgatni, kire gondolhatott.

Miközben Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin gyászolja Silvio Berlusconit, a Gyalog Galopp, a Brian élete, a Waczak szálló és A hal neve Vanda című filmekből ismert John Cleese humorista egyáltalán nem bánkódik – vette észre a HVG. A Monty Phyton tagja ugyanis a Twitteren azt írta: „Végre valami jó hír! Berlusconi meghalt. Hogy a Monty Pythont idézzem az O2-ből:

„egy kinyiffant, hátra van még öt”.

A bejegyzés második felének értelmezéséhez tudni kell, hogy amikor a Monty Phyton 2014-ben a búcsúelőadását tartotta az O2 arénában, már csak öten voltak, mivel Graham Chapman 1989-ben meghalt. Erre utalva adták azt a címet az előadásuknak nek kevés fekete humorral, hogy „One Down, Five To Go”. John Cleese azt ugyan nem árulta el, hogy a populista politikus Berlusconi halála kapcsán ki az az öt ember, aki „még hátra van”, de az

köztudott, hogy a humorista nagyon nem kedveli Orbán Viktort.

Bő egy évvel ezelőtt, a magyar országgyűlési választások előtt például ugyancsak a Twitteren azt üzente a magyaroknak, hogy buktassák meg Orbánt.

A legendás brit színész és humorista persze mindezt a maga finom és decens visszafogottságával tette, mivel csak ennyit posztolt:

„Ki hajtott végre Magyarország ellen brutális inváziót 1956-ban?
A. Az ukránok
B. Az oroszok
Kérem, válaszoljanak a szavazólapjukon”

A bejegyzés egyértelműen az oroszbarát politikát folytató Orbán Viktor ellen irányult, arra célozva, hogy a magyarok, akik átéltek már az ukrajnaihoz hasonló orosz megszállást, ne szavazzanak a Putyint támogató Fideszre. Nem sokkal később egy másik bejegyzésében John Cleese azt is leírta:

„Ne szavazzanak nagyon kicsi embereket hatalmi pozíciókba”

Ez a figyelmeztetés egyaránt vonatkoztatható Putyinra és a választási kampányban kisszékről szónokoló Orbán Viktorra.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!