Ennek megint nem fogunk örülni – Hatalmas pofont osztott ki az unió Csalás Elleni Hivatala!

Ismét Magyarország végzett az élen az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalának (OLAF) jelentésében, mely a források felhasználásának vizsgálatát és pénzügyi ajánlások számát rangsorolta.

Az OLAF 2022-es összesítése szerint Magyarország ellen kellett a legtöbb vizsgálatot indítani az uniós források felhasználásával kapcsolatban,

összesen 15 gyanús esetet vizsgáltak, míg a második helyezettel, Olaszországgal szemben csupán 10 ilyen esetben indult eljárás.

Romániában 7, Bulgáriában pedig 6 esetben látta indokoltnak az OLAF a vizsgálat megindítását – írja az Euronews, mely kiemeli, hogy Magyarországon sok esetben pénzügyi büntetéssel zárultak a vizsgálatok!

g
A vizsgálatok országonkénti bontásban
Forrás: Euronews / OLAF

Szintén hazánk végzett a legrosszabb helyen abban a rangsorban, ahol az egyes országok ajánlásokkal lezárt ügyeit számszerűsítik.
Magyarország esetében 10 ilyen ajánlás született, ami azt jelenti, hogy 10 esetben tártak fel szabálytalanságot, melyek pénzügyi büntetéssel, a források esetleges visszafizetésével vagy azok átcsoportosításával jártak.

Az OLAF jelentése arra nem terjed ki, hogy melyek voltak azok az ügyek, amikben vizsgálat indult vagy ajánlás született, így az sem teljesen tiszta, hogy milyen értékű szabálytalanságokról volt szó.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!