Robban a botrány – Elszólta magát Orbán egyik minisztere!

Forrás: MTI / Soós Lajos

Véletlenül beismerte az energiaügyi miniszter, hogy a kormány elhibázott lépése miatt kell sokat fizetniük az embereknek a gázért!

Lantos Csaba június 2-án adott nyilatkozatában kiemelte, hogy

“A lakossági rezsiárak azért nem követik a piaci árakat, mert a gázt korábban, drágán vásárolta az ország”.

Ez azt jelenti, hogy rosszkor, rossz szerződést kötöttek Orbánék, ugyanis a tőzsdén ma 1 köbméter földgáz 84 forintért kapható, a lakosság ugyanennyi gázért átlagfogyasztásig 101 forintot, átlagfogyasztás felett pedig 767 forintot fizet (a cégektől akár ennél is többet kérhetnek el).

A magyar kormány oroszokkal való megegyezése pedig nem olyan rég történt, 2021-ben kötelezték el magukat 15 évre az orosz Gazprom felé. Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője szerint azonban mindez rossz üzlet volt, ugyanis a gázt máshonnan is be lehetne szerezni, ráadásul olcsóbban!

A G7 nevű gazdasági szakportál uniós árösszevetése szerint EU-szerte Magyarország fizeti a legmagasabb gáztarifát az oroszoknak,

tehát sikerült előnytelen szerződést kötni – írja bejegyzésében a szocialista politikus, aki hozzáteszi, hogy Szijjártó Péter 2021 októberében még arról lelkendezett, hogy “sikerült megteremteni annak a lehetőségét, hogy a világpiaci ármozgásoktól függetlenül a magyar fogyasztók számára a gáz ára ne növekedjen”.
Tóth szerint azonban ez a magyar kormánynak nem jött be, és most ezt fizettetik meg a lakossággal.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!