Van bizonyíték: nem emberek dolgozhatnak a fideszes kormánytagok helyett!

Létezik-e egyáltalán Koncz Zsófia államtitkár? tette fel a kérdést az ellenzéki vezető.

Orbánék nagy titkáról ránthatta le a leplet egy ellenzéki politikus. Tóth Bertalan, az MSZP parlamenti frakcióvezetője ugyanis a Hírklikk portálon publikált írásában kijelentette:

robotok írhatják a fideszes kormánytagok válaszait,

amikkel az ellenzék által feltett kérdésekre reagálnak. Tavaly augusztusban például, amikor az ellenzéki politikus a brutális energia-áremelés indokait és egyes piaci szereplők helyzetbe hozását firtatta, Koncz Zsófia államtitkár mindössze ennyit válaszolt: „Tájékoztatom, hogy a kormány folyamatosan figyelemmel kíséri az aktuális politikai és gazdasági eseményeket és azoknak megfelelően teszi meg a szükséges lépéseket, hozza meg döntéseit.” Majd amikor sorozatban érkeztek az üres és semmitmondó válaszok, Tóth Bertalan gyanakodni kezdett: mi van, ha ezeket nem is emberek írják?

A politikus úgy gondolta, tesz egy próbát, és az idén áprilisban feltett „Mikor oldják fel a szélerőművek létesítésének tilalmát?” című kérdését beírta a mesterséges intelligencia chat programjába és megkérte, hogy a kormány nevében válaszoljon.

A  végeredmény egészen döbbenetes lett. Amikor Tóth Bertalan egymás mellé tette dr. Koncz Zsófia reagálását és a mesterséges intelligencia által produkált írást,

kiderült, hogy az államtitkári válasz döbbenetesen hasonlít a mesterséges intelligencia által írt feleletre!

Tóth Bertalan szerint mindkét írás szinte ugyanazokból az általánosságokat pufogtató mondatokból építkezik, kínosan kerülve a konkrétumokat. Illetve két eltérés azért volt: „a számítógépes program azt írta, hogy a szélerőművek létesítésének korlátozását még az idén feloldják. A fideszes államtitkár nem volt ennyire bátor. A másik különbség, hogy a gépi program kulturált, udvarias választ adott, válaszában nem szapulta hazug módon a magyar baloldalt.” Az MSZP politikusa ezek után feltette a kérdést:

létezik-e egyáltalán Koncz Zsófia?

Hiszen az is elképzelhető, hogy a kormánytagok válaszait csak „egy Fidesz-droid írja, amelynek a szoftverébe a kötelező lózungokon kívül az ellenzék becsmérlését is beprogramozták. Tóth Bertalan szerint akármi is az igazság, egy biztos:

ilyen reagálásokért kár havi sokmilliós fizetést adni a kormány tagjainak!

Az ellenzéki politikus végezetül ezt írja: „Orbánék amúgy is bejelentették, hogy tíz százalékos létszámleépítéssel teremtik meg a béremelések fedezetét a közszférában. Érdemes lenne megfontolniuk, hogy a kirúgásokat kezdjék a parlamenti államtitkárokkal, és a többi, üres lózungokban kommunikáló miniszterrel és államtitkárral, akik helyett a jövőben akár egy gép is válaszolhatna. Ez sok pénzt megspórolna, ráadásul azzal is eldicsekedhetnének, hogy a Fidesz kormányzásában végre megjelent – igaz, ha csak mesterségesen is – az intelligencia.”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!