Ennek nem lesz jó vége – Kicsinálhatják Orbánékat ezért a lépésükért!

Fotó: Emmanuel DUNAND / AFP

Váratlan lépésre szánta el magát a magyar kormány, aminek egyetlen nyugati szövetségese sem fog örülni!

Az olasz ANSA hírügynökség értesüléseire hivatkozva írta meg a 444.hu, hogy Orbánék megakadályozták az Európai Békekeret (EPF) nyolcadik részletének folyósítását az Ukrajnának szánt fegyverekre!

A hírügynökség szerint jövő hétfőn kellene folyósítani az újabb részletet Ukrajnának,

azonban a magyar kormány blokkolta az 500 millió eurós keret jóváhagyását!

“Az Európai Békekeretet 2021. március 22-én hozta létre az Európai Tanács, a költségvetésen kívüli alap célja, hogy nagyobb mértékben legyen képes megelőzni a konfliktusokat, békét teremteni és megerősíteni a nemzetközi biztonságot” – írja a lap, ami hozzáteszi, hogy a tavaly februárban kitört háború óta, az uniós tagállamok ezen keresztül vették a fegyvereket az oroszok ellen védekező ukránoknak.

Sőt, kiemelik, hogy ebben nagy szerepet játszott a magyar kormány is, ugyanis eddig közel 1,6 milliárd forinttal járultak hozzá az ügyhöz.

Orbánéknak nem ez volt az első folyósítás blokkolásuk, januárban már megakadályozták újabb 500 millió euró jóváhagyását, az ANSA pedig arról ír, hogy a magyar kormány mindaddig blokkolni fogja az ügyet, amíg garanciát nem kap arra, hogy a jövőben nem csak Ukrajna felfegyverzésére fordítják a pénzt.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!