Kabaré! Fegyvereseket vetett be a fideszes köztévé Süsü, a sárkány miatt!

A végén már a nyomozók is csak röhögtek…

Fegyveresek és adónyomozók tartottak házkutatást május 9-én reggel Radics Peti, az ismert youtuber lakásán. Az érintett minderről részletesen beszámolt a Facebook-oldalán. A poszt alá írt kommentjéből kiderül, hogy

a fegyveres házkutatásba torkolló eljárást az MTVA kezdeményezte Süsü, a sárkány miatt!

Radics Petit ugyanis a nyomozók egy 2016-os, Süsü, az alkoholista sárkány címűl paródiavideó ügyében keresték fel, mivel a youtubernek meg kellett volna semmisítenie az alig több mint egy perc hosszúságú videóhoz felhasznált eredeti filmrészleteket. A nyomozók azonban hiába keresték a nyersanyagot, mert az már nincs a készítő birtokában, mivel a videó régen készült. Radics szerint a történtek tanulsága az, hogy

„Ne csinálj Süsü, a sárkány paródiát, mert fegyveres erők hatolhatnak be hozzád!”

Azt egyébként Radics furcsának tartja, hogy más filmforgalmazók soha nem küldték rá a hatóságot, pedig méltányos felhasználással a Warner tulajdonában lévő Joker című film részletéből is készített paródiát. Szerinte ez azért van, mert „ami kint működik, itthon nem. Itthon nem emailt küldenek, hanem fegyveres erőket.”

Az eljárásról szóló poszt azzal zárul, hogy egy idő után a hatóság emberei is érzékelték a házkutatás céljának furcsaságát. Radics Peti erről szó szerint ezt írja:

miután „a nyomozó és a fegyveres úriemberek is felfogták, hogy mi miatt kellett jönniük, már ők is röhögtek ezen az egészen.”

Az viszont már korántsem vicces, hogy a fideszes köztévé olyan állampárti szervezetnek gondolja magát, hogy még egy alig több, mint egyperces paródia miatt is fegyvereseket küld bárkire. Bár az is lehet, hogy ők már látják a jövőt és csak elébe mennek… Egyébként aki kíváncsi a köztévé által véresen komolyan vett Süsü, az alkoholista sárkány című paródiára, cikkünk végén megnézheti.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!