Most van nagy baj – Nem jött be a kormány számítása, amiért komoly árat fizethetünk!

A hét elején Magyarországon tájékozódott az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottsága afelől, hogy miként osztja el a magyar kormány az uniós forrásokat.

A vizsgálat eredménye eléggé lesújtó, ugyanis a delegáció arra a következtetésre jutott, hogy a pénzek haszonélvezői nem a magyar polgárok és a vállalkozók, ezért Monika Hohlmeier, az EP hattagú delegációjának vezetője felszólította a magyar kormányt, hogy nagyobb odafigyeléssel és felelősségteljesebben ossza el a kapott uniós forrásokat.

A tét pedig igen komoly, 28 milliárd euró, azaz 10 ezer milliárd forint forog kockán,

melynek lehívásához nem kellene mást tennie a magyar kormánynak, mint teljesíteni az úgynevezett 27 szupermérföldkövet, valamint a hozzá tartozó 17 korrekciót.

A 444.hu közlése szerint a vizsgálat kitért arra is, hogy miként végezte a munkáját az Állami Számvevőszék az uniós pénzek elköltését ellenőrizve, mivel szerintük egyáltalán nem megnyugtató, hogy a 2014-2020-as időszakban mindössze 29 ellenőrzést végeztek!

Az uniós delegáció által kiadott közlemény azt is kiemeli, hogy a kormány a költségvetést rendeletekkel módosítja egyik napról a másikra, tavaly például 95 alkalommal nyúltak hozzá anélkül, hogy arról előtte megkérdezték volna a parlamentet!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!