Botrány a Sándor-palotánál! Novák Katalinból előbújt a fideszes pártkatona!

Az államfő asszony nehezen viselte, hogy kérdezni merik.

Nehezen viselik a fideszes politikusok, ha hétköznapi emberekkel kell beszélniük – és ez alól az államfői posztra emelt Novák Katalin sem kivétel. Bár ő már névleg nem számít kormánypártinak, a hétvégén azért

Novák Katalinból előbújt a fideszes pártkatona!

Mindez akkor történt, amikor a Pedagógus Egység szervezésében néhány pedagógus, diák és szülő látogatta meg vasárnap Novák Katalin köztársasági elnököt a Sándor-palota által szervezett nyílt nap alkalmából. Amint az a Népszava értesüléseiből kiderül: az államfő asszonynak Simkó Edit magyar szakos tanár elmondta: a státusztörvény elfogadhatatlan, és már 2013 óta mondják, hogy az egész oktatási rendszert kellene átalakítani, mert ezer sebből vérzik,

a pedagógusok öregednek, tíz év múlva el fognak tűnni a tanárok , és akkor ki fog tanítani?

– tette fel a kérdést az államfőnek a pedagógus, hozzátéve: ő sem tanít már, mert 55 évesen több diplomával, több évtizedes tapasztalattal egy raktárba megy dolgozni, ahol többet keres, mint tanárként.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) Facebook-bejegyzéseiből és videóiból kiderül, hogy

Novák Katalin egy idő után eléggé ingerülten reagált a felsorolt problémákra. Kijelentette: amit a pedagógus mond, az sértés.

Novák szó szerint ezt mondta: „Ön nem kedveli ezt a kormányt. Én maximálisan tiszteletben tartom a véleményét, de szerintem egymás sértegetésével nem megyünk semmire.”

A köztársasági elnök azt mondta: ő a legnagyobb tisztelettel fordul a pedagógusok felé, mire valaki odaszólt: „ez a tisztelet látszódjon a döntéseiben is.”

Novák erre láthatóan meglepődött, majd azzal vágta ki magát: „Nem értünk mindenben egyet, nem felelek a kormányért.” Később, amikor a tárgyalásokat helyettesítő kormánypropaganda került szóba, az is kiderült:

Novák Katalint zavarja, hogy videóra veszik a beszélgetést!

Novák ugyanis a párbeszéd egy pontján kifakadt: „Nem tudom, hogy én vagyok-e az, aki rögzíti ezt a beszélgetést, mert ha jól látom, ezek nem az én embereim.” Simkó Edit tanár viszont úgy reagált: nagyon helyes, hogy rögzítik a történteket.

Végül Novák Katalin arra rázta le a csoportot, hogy hagyják a többi érdeklődőt bejutnia Sándor-palotába. Ezek után a látogatást megszervező Pedagógus Egység tagjai, köztük diákokkal

a Sándor-palotában egy molinót feszítettek ki, rajta Novák Katalin korábbi blogbejegyzésével: „Hálás vagyok a sorsnak, hogy nem kórházi ápolónőként vagy pedagógusként élünk röhejes jövedelemből.”

Ezt a bejegyzést egyébként Novák Katalin azóta már eltüntette az internetről.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!