Kiderült: ha a fideszes miniszter kimenne az utcára, vége lenne!

Brutális kiszúrás volna Gulyás Gergelyt visszaengedni a hétköznapi életbe!

Alighanem végzetes lenne Gulyás Gergely számára, ha úgy kellene élnie, mint bármely hétköznapi embernek. A Miniszterelnökséget vezető miniszternek ugyanis fogalma sincs a mai magyar valóságról. Ez úgy derült ki, hogy a kormányinfón

a fideszes politikus azt mondta: az autómentes Lánchíd nem környezetbarát, mert neki a távolabbi Erzsébet híd felé kellene kerülnie a kormányinfó után, hogy feljusson a Karmelitába.

Gulyás szerint neki ugyan nem kell kerülnie, mert a kormányzati autókat felengedik a Lánchídra, de kijelentette: „Nekem senki ne mondja józan ésszel, hogy a zöldpolitika jegyében ez az álláspont tartható.” A miniszter arról egy szót sem szólt, hogy a kormányinfó helyszínéről gyaloglással és némi buszozással negyedóra alatt el lehet jutni a Karmelitába. Karácsony Gergely azonban a Facebook- oldalán felhívta Gulyás figyelmét, hogy mi is a valóság.

„Itt lenne az ideje, hogy egy kicsit kiszálljanak az állami autókból, lélegezzenek nagyot, nézzenek körül és vegyék például észre a budapesti közösségi közlekedést. Nagyot fognak csodálkozni” – írta a főpolgármester.

Karácsony azt is hozzátette: ha Gulyás kiszállna a kocsiból, rájöhetne, hogy „szirénázás nélkül is gyorsan el lehet jutni még a várba is.”

És hogy bizonyítsa, nem a levegőbe beszél, Karácsony Gergely egy kis ajándékkal is kedveskedett a fideszes miniszternek. Bejegyzése végén ugyanis ezt írta:

„Hogy segítsem ezt a felismerést, küldök BKK gyűjtőjegyet Gulyás Gergelynek, lehet vele menni a Lánchídon is. Meglátja, jó lesz”.

A fideszes miniszter egyébként nem első alkalommal bizonyította, hogy még a hírek szintjén sem érintkezik a valósággal. A brutális fideszes rezsidrágítás után például

a milliókat kereső Gulyás azt mondta, ő úgy spórol az energián, hogy felszámolta az egyik akváriumát,

a benne lévő aranyhalakat pedig az egyik barátja kerti halastavában engedte el. Azt egyelőre nem tudni, hogy a köztudottan energiavámpír aranyhalaktól való megszabadulás mennyit hozott a miniszter konyhájára.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!