Bajban vannak Orbánék – Szigorú ellenőrzéssel érkezik Magyarországra az EU Költségvetési Bizottsága!

Jövőhéten érkezik Budapestre az EP Költségvetési Ellenőrző Bizottságának delegációja, akik három napon keresztül vizsgálják majd az EU-s költségvetés védelmével és a jogállamisági feltételességi mechanizmussal kapcsolatos, folyamatban lévő ügyeket!

Monika Hohlmeier, a hattagú küldöttség elnöke szerint a helyreállítási és ellenállóképességi mechanizmus (RRF) magyarországi működtetésére kialakított folyamatokat és az ellenőrzési mechanizmusokat is meg akarják majd vizsgálni.

“A tényfeltáró látogatások nagyon fontos részét képezik a Költségvetési Ellenőrző Bizottság munkájának.

Magyarországi látogatásunk lehetőséget ad arra, hogy közelebbről megvizsgáljunk az uniós támogatási források védelmével kapcsolatos kérdéseket és közvetlenül a forrásokat kezelőknek tegyük fel kérdéseinket”

– mondta Monika Hohlmeier, a látogatás előtt a 444.hu közlése szerint.

A vizsgálatra azért van szükség, mert a magyarországi uniós források felhasználását – a jelzések szerint – manipulált közbeszerzési eljárások és a támogatások odaítéléséhez fűződő korrupció veszi körül. A jövőhéten érkező delegáció találkozni szeretne az EU-s támogatások kezelésében résztvevőkkel, illetve újságírókkal és a civil társadalom képviselőivel, akiknek “fontos szerepe van abban, hogy ráirányítsák a figyelmet a helyi folyamatokra” – jelentette ki Hohlmeier.

Az EP-képviselők a kormány emberein kívül találkoznak majd Karácsony Gergely budapesti főpolgármesterrel és a Magyar Önkormányzatok Szövetsége képviselőivel is, illetve oknyomozó újságírókkal, nem kormányzati szervezetekkel és az üzleti szféra tagjaival.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!