Fidesz: nem fontos, mekkorák a magyar fizetések!

Nagyot buknak Orbánék, ha az ingadozó szavazók ezt elolvassák!

Döbbenetes kijelentéseket tett Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, amikor három parlamenti bizottság előtt adott számot miniszteri munkájáról. Az ember azt gondolná, hogy Európa legjobban dráguló országának kormánytagja ilyenkor fülét-farkát behúzva legalább részben beismeri az elkövetett hibákat, ám a Telex értesülései szerint ő úgy kezdte, hogy a magyar gazdaság sikeres évet zárt. De volt ennél még durvább mondata is: amikor az uniós szinten alacsony bérekről kérdezték,

a fideszes miniszter kijelentette: nem fontos, hogy mekkorák a fizetések!

Nagy Márton egészen pontosan azt mondta, hogy „a bérek önmagukban nem sokat jelentenek, az a lényeg, hogy mit lehet abból megvenni.” Érdekes eszmefuttatás ez egy havonta milliókat kereső minisztertől, és szívesen megtudnánk:

ha a fizetések nagysága nem számít, miért emelte meg milliókkal a Fidesz-kormány a saját emberei bérét?

A gazdaságfejlesztési miniszter ezt megelőzően is olyanokat mondott, hogy attól minden jóérzésű embernek még a talpa is ökölbe szorult. Például kijelentette, hogy szerinte a környezet tehet mindenről. A magas inflációt például az ország nagy energiafüggősége okozza – ám arról már mélyen hallgatott, hogy ezért a helyzetért mekkora felelősség terheli az immár 13 éve kormányzó Fideszt.

A miniszter ezen kívül még a háborút, illetve a szankciókat okolta a brutális inflációért. Hogy az Ukrajnával szintén szomszédos Szlovákiában, Romániában és Lengyelországban miért nincs ekkora drágulás, azon nagyvonalúan továbblépett. Ám akkor már

páran felnéztek a plafonra, amikor a fideszes miniszter a gáz árának hétszeres emelését „kis korrekciónak” nevezte.

Erről akkor beszélt, amikor azt fejtegette, hogy a nehéz környezet kezelésének az eszközei a különadók, az árstopok, valamint az a „kis korrekció”, ami az energiaszámlákban történt.

A jövőről szólva Nagy Márton kijelentette, hogy a magyar gazdaságnak félmillió emberre lenne még szüksége. Ehhez már csak mi tesszük hozzá:

pont az a félmillió magyar dolgozó hiányzik, akiket Orbánék külföldre üldöztek!

A fideszes miniszternek azonban ez eszébe sem jutott. Ő a fiatalok, a nők, és az idősek mobilizálásában látja a megoldást, majd hozzátette: szükség lesz külföldiekre is. Vajon mit mondanak most erre azok a fideszes szavazók, akiket pár éve még azzal hergeltek Orbánék, hogy senki sem veheti el a magyarok munkáját?

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!