Legközelebb az anyákat veretheti meg Orbán – éppen anyák napján!

A megvert gyerekeik miatt tüntető édesanyák arra kérik a férfiakat, hogy csak szükség esetén avatkozzanak be.

Orbán Viktor anyák napján szó szerint odacsaphat a magyar édesanyáknak. Miután ugyanis szerdán a fideszes karhatalom brutálisan szétverte a a pedagógusok státusztörvénye ellen tiltakozó diákok demonstrációját a Karmelita kolostornál,

a rendőrök által brutálisan megvert gyerekek anyukái fognak tüntetni a Karmelitánál!

„Mélységesen felháborít minket, hogy a gyerekeinket gumibottal, könnygázzal és fogvatartással bünteti a hatalom, azért, mert kiállnak az oktatási rendszer szétverése, kivéreztetése ellen” – olvasható a vasárnapra tervezett tüntetés Facebook-meghívójában. A megmozdulást többek közt a Magyar Anyák nevű akciócsoport, valamint a Mikepércsi Anyák a Környezetért Egyesület (MIAKÖ) szervezi. Ők azt írják:

az édesanyák nem hagyhatják, hogy bántják a gyerekeiket,

ezért anyák napja alkalmából a Tanítanék aktivistáival közösen várnak minden anyát, nőt és lányt, hogy együtt fejezzék ki elégedetlenségüket a „fennálló rezsimmel” szemben. Céljuk, hogy kihangosítsák azoknak a nőknek a hangját, akik nem kiabálhatnak, akiket elnémítanak.

Az édesanyák tüntetése vasárnap délután 5 órakor kezdődik a Budai Várban, a Dísz téren. A szervezők békésnek tervezik a demonstrációt, de azt is leírják:

„A támogató férfiakat arra kérjük, hogy a háttérből figyeljék az eseményeket és csak akkor avatkozzanak be, ha erre megkérjük őket.”

A tüntetés békés jellegének felerősítése érdekében arra kérik a résztvevőket, hogy viseljenek fehéret, kezükben tartsanak egy fehér virágot, a csuklójukra viszont a szerdai események miatt kössenek piros szalagot.

Ha bárki részt akar venni a tüntetésen, kattintson az esemény Facebook-meghívójára: https://www.facebook.com/events/167835062588791/ 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!