Óriási pofon minden magyarnak – Orbánék nem segítenek az általuk okozott károk enyhítésében!

Magyarországon a legmagasabb az infláció az egész Európai Unióban (erről korábbi cikkünkben olvashatnak bővebben). Ez hatalmas terhet jelent a magyar családoknak, az Orbán-kormány azonban a működő megoldás helyett hazug propagandával hülyíti az embereket.

Az egyik leggyorsabb és leghatékonyabb árcsökkentő hatású megoldás az ÁFA-csökkentés.
Ez egyes élelmiszerek drasztikus, 31 százalékos árcsökkenését is eredményezhetné, melyhez nem kellene mást tennie a kormánynak, mint lemondani az áfából származó bevételéről!

Az MSZP szerint ez egy olyan megoldás mely könnyítené az emberek életét és ami már több uniós országban is bevált!

Portugáliában például 44 alapvető termék áfáját vitték le nullára áprilisban, ami azonnali és látványos árzuhanást eredményezett.
Ezt a módszert Spanyolországtól vették át, ahol januárban csökkentették az élelmiszerek áfáját, ezután a márciusi infláció már csak 3,1 százalék volt (az EU-ban a második legalacsonyabb), miközben Magyarországon 25,6 százalék.

A Vajda Zoltán által megosztott képen pedig az látható, hogy nemcsak az infláció a legmagasabb Magyarországon, de a környező államokhoz képest az ÁFA mértéke is nálunk a legmagasabb (27 százalékos ÁFA, melyhez hozzáadódik a 4 százalékos kiskereskedelmi különadó), összesen 31 százalék terheli azokat az élelmiszereket is, melyek közel 50 százalékkal drágultak egy év alatt!

343051339 248983257690502 41129134434194502 n
Forrás: Facebook.com / Vajda Zoltán

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!