Áder János lebukott!

Ezt a felvételt senki sem tudja kimagyarázni! Csak idő kérdése, hogy mikor szedik le az internetről!

Olyan felvétel került ki a netre, amit senki sem tud kimagyarázni! Kiderült, hogy Áder János csak szerepet játszik, amikor környezetvédőnek próbálja magát mutatni. Ezt nyugodtan kimondhatjuk, hiszen a volt köztársasági elnök egyáltalán nem úgy viselkedik, mint akinek fontos a természet védelme.

Felvételek bizonyítják, hogy Áder nem környezetvédő, hanem inkább a Fidesz pártkatonája.

A hvg.hu ugyanis észrevette, hogy amikor volt államfő podcastjában Kaderják Péterrel, a Magyar Akkumulátor Szövetség vezetőjével beszélgetett, a felvételt utólag erősen cenzúrázták. A társalgás egy pontján ugyanis Áder próbálta arra terelni a beszélgetést, hogy az akkumulátorgyárak valójában teljesen veszélytelenek, ám

amikor elhangzott, hogy a gödi Samsung-gyár környékén nemcsak lítiumot, hanem toxikus oldószert is találtak a talajvízben, Áder félbeszakította a szakembert, majd a videóból ki is vágták ezt a részt!

A Youtube-ra felkerült videót a 44. perc után csonkították meg: ha valaki csak ezt nézi, a papíron környezetvédő Áder műsorából semmit nem tudhat meg a gödi talajmérgezés tényéről.

Szerencsére a Spotify-on még meghallgatható a Kék Bolygó Alapítvány podcastjának február 13-án publikált, teljes és csorbítatlan felvétele, bár azt nem tudni, ez meddig maradhat így. A Fideszt ismerve valószínűleg csak idpő kérdése, hogy mikor szedik le a leleplező hangfelvételt az internetről, amit az alábbiakban lehet (még) meghallgatni:

Ezen a 38. percnél az hallható, hogy Áder a zárt technológia biztonságosságáról beszél, amire Kaderják Péter úgy reagál: az akkumulátorgyártás komoly vegyipari tevékenység, és a vegyszerek megfelelő szűrők nélkül kikerülhetnek a levegőbe, az esővel pedig bemosódhatnak a talajvízbe. Majd példával is szolgál:

„Egyébként Gödön nemcsak lítiumot találtak a vízben, hanem NMP-t is”,

de Áder azonnal félbeszakítja azzal, hogy „Szerintem ez zárójel, térjünk vissza…” – és már másfelé is tereli a beszélgetést. A beszélgetésnek ezt a részét pedig később a Youtube-ra felkerült felvételből teljes egészében ki is vágták. Amikor a hvg.hu arról érdeklődött a Kék Bolygó Alapítványnál, hogy ezt miért tették,

a közpénzmilliárdokkal kitömött szervezettől azt a választ kapták, hogy ezt szerkesztésnek hívják,

és a HVG ne magyarázzon bele semmilyen hátsó szándékot vagy koncepciót. A lap szerint ugyanakkor feltűnő, hogy a YouTube változatot nem a tömörítés kedvéért vágták meg erősen, hiszen pár perccel még hosszabb is a Spotify-adásnál.

Akármi is az utólagos magyarázkodás, egyvalami biztos:

Áder János lebukott ezzel a cenzúrázással!

Egy valódi környezetvédő ugyanis nem vágatja ki a műsorából, ha egy szakember egy bizonyított talajmérgezés tényéről beszél. Áder és a „környezetvédő” alapítvány ezzel az elhallgatással inkább a Fidesz-kormány akkumulátorgyárakat védő propagandáját erősítette.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!