Levelet írt Orbánnak egy kisnyugdíjas!

Képünk illusztráció, nem a levél íróját ábrázolja

Ezt nem teszi zsebre a miniszterelnök!

Nem túl gyakran ír egy kisnyugdíjas levelet Orbán Viktornak, de most ez is megtörtént. Úgy tűnik, az emberek elkeseredése és kilátástalansága egyre nagyobb méreteket ölt.

Nem tudni, hogy Rosta Ágnes kisnyugdíjas gondolatai eljutnak-e Magyarország miniszterelnökéhez, de mi mindent megteszünk, hogy így legyen, ezért a szemtolszembe.eu oldalán közzétett sorokat változtatás nélkül – az esetleges hibákat és elírásokat is benne hagyva – szó szerint közöljük:

 

„Már megint írt! Én, pedig mint udvarias ember válaszolok!

Már többször nyilatkozta, hogy anno verte az apja.

Egy valamiért biztosan nem kapott verést, sajnos – bár én nem vagyok veréspárti, de magára ráfért volna – , hogy fiam, sohase hazudjál!

Néztem a borítékot, feladó az államkincstár. Meg is lepődtem, mi dolgom van nekem velük. Aztán kiderült, benne lapult a levele.

Rögtön rémisztgetett, hogy a veszélyek korában élünk. Igaza van, az elmúlt 13 év, amióta újra hatalmon van, rémisztő!

Tény, hogy van egy borzalmas háború tőlünk 900-1500 km távolságra, Ukrajna területén, ami az elmúlt egy évben minimális szinten érintett bennünket.

Az energia árak emelkedése már öt hónappal a háború kitörése előtt jelentkezett a világpiacon.

Olvasson már utána! Az infláció nálunk is ekkor kezdett kilőni. Maga és kormánya ekkor kezdte bevezetni az ársapkákat, amik aztán Európa legmagasabb inflációjához vezetett. Nyögi is az ország azóta is folyamatosan.

Maguk persze mindent Brüsszelre és az EU által bevezetett szankciókra fognak! Mondja, ha ezek a szankciók, amiket a háború kitörése óta vezettek be olyan szörnyűek, akkor mi a bánatos fenének szavazták meg mindet?

Aztán jött a rezsicsökkentés csökkentése, ahogyan ön nevezte! Én nem tudom, van e kis hazámba olyan bolond, aki ezt bevette.

A rezsicsökkentés is egy kész átverés volt.

Mikor a világpiaci árak ezt nem is indokolták,  maguk itthon jó piár fogásként bevezették. Mi szívtunk, mert, drágábban kaptuk a gázt és a villanyt is, mint amennyibe került volna. De maguk ezt úgy kommunikálták, hogy rezsicsökkentés! A sok hülye meg bevette, és örült.

Aztán jött a fekete leves tavaly nyáron, amikor a rezsicsökkentés csökkentése hétszeres gáz, kétszeres villanyáram emelést hozott. De adtak a fával és szénnel fűtőknek is egy hatalmas pofont. Egekbe emelték az összes tüzelő árát. Ténylegesen a frászt hozták a lakosság azon részére, akik nem távfűtéses lakásokban élnek!

Sikeresen bedöntötték a létező összes önkormányzatot, bevezették a kötelező 18 fokos iskolai fűtést,

és sorolhatnám, mennyi kárt okoztak a vállalkozásoknak, legyenek azok kicsik vagy nagyok. Ennek aztán mi isszuk a levét, mert elszálltak az élelmiszerárak, világelsők lettünk az áremelésekben.

Jött is a szokásos kábítás, az átkozott Gyurcsány-kormány a hibás. Igaz, nem ők voltak azok, akik 2008-2009-n a világgazdasági válság miatt megvonták a 13. havi nyugdíjunkat, hanem a Bajnai-kormány, de ha nem tudnak valamit Gyurcsányra fogni, akkor nem is érzik jól magukat.

Azt hiszi, mi idősek, olyan szenilisek vagyunk, mint maguk? Hát nem.

Mi emlékszünk arra, mi történt 10, 20 vagy 30 évvel ezelőtt. De tovább megyek.  Arra is jól emlékszünk ami, 50-60 évvel ezelőtt volt.

Azt hazudja, hogy 2010 óta megőrizték a nyugdíjak értékét! No, ebből egy szó sem igaz. Maguk az elmúlt 13 évben csak ígérgettek! De az ígéretüket nem tartották be sohasem!

Mikor dübörgött a gazdaság, akkor sem adták vissza a 13. havi nyugdíjakat a 14. haviról pedig évek óta egy szó sincs!

Értem én, elfelejtették! Mint ahogyan azt is elfelejtették, hogy míg mi csepegtetve kaptuk a nyugdíjakat, addig maguk egy kreált bért kitalálva emelik pofátlanul a saját jövedelmüket.

Emlékszik, mikor 2010-ben hatalomra került, azt mondta, hogy nem lesz 2 milliónál magasabb fizetése egyik miniszternek, államtitkárnak se. Nézze már meg, március 1-jével mennyivel is emelik a saját bérüket! Matolcsy 6 milliós fizetése azért lett emelve, hogy szegény ne érezze az inflációt! A magáé azért, hogy végre tudjon félretenni?

Tudja sok ezer embernek egy évben nincs annyi nyugdíja, amit maga most zsebre vág havonta.

Nevesítsük, csak az emelés 900 ezer forint! S van a képén bőr leírni, hogy ha nem jönnek be a számításaik, akkor majd mi novemberben kapunk visszamenőleg kiegészítést. Van pofájuk azt mondani, hogy inflációkövető a 15 %-os nyugdíjemelés akkor, amikor csak az élelmiszerárak közel 50 %-kal emelkedtek, és akkor nem beszélek a többiről, gyógyszer, rezsi stb.

A magyar nyugdíjas sohasem számíthatott a Fidesz-kormányra, mint ahogyan a dolgozók sem.

Az állami alkalmazottak, legyenek azok bármely szférában, az Önök kormányzása alatt csúsznak le és szegényednek el.

S még  a fél világot is magunkra haragítja – jelenleg 79 országnak van elege a politizálásából, a vétóiból -, akik nem olvasnak, azok nem is tudják. Maga azt mondta, elmegy a falig. Tőlem elmehetne, és vághatná bele a képét, nem érdekelne, de Ön az ország jövőjével, fejlődésével játszik!

Egyre távolodunk az uniós pénzektől a maga politikája miatt!

Lehet hazudozni és mindent Brüsszelre fogni. de nem gondolja, hogy ha 26 uniós ország és azoknak vezetői nem értenek egyet magával és a politikájával, akkor nem ők a hülyék?

Idézem:  „meggyőződésünk, hogy a nehéz időkben nem az emberektől kell a pénzt elvenni, így a nyugdíjasok ezután is számíthatnak Magyarország kormányára”. Sajnos nemcsak a nyugdíjasok nem számíthatnak a kormányra, de a többi állampolgár sem. Vállalkozások mennek tönkre és emberek kerülnek az utcára nemcsak a privát szférából, hanem az államiból is.

Nem ártana az emberek közé menni.

Nem lesötétített luxusszállókban kellene tárgyalni,

buszokkal eltakart – milyen találó név – Várkert bazárba osztani az észt a lefizetett hódolóknak.

Ami bűn! Erősködik nemcsak az Unióval, de a NAT O-val is. Úgy látszik, elfelejti, hogy 1999-ben éppen maga engedte meg az amerikaiaknak, hogy tőlünk induljanak bombázni a szomszédban dúló háborúban a szerbeket. Az tényleg közel volt, s nagyon félő, hogy az a háború átterjed hazánkra is. A hadseregünk – én nem nevezném annak- képtelen lenne hazánkat megvédeni. A NATO tagságunk létkérdés. De maga Putyinnak segít, nem nézi az ország érdekeit.

Ön vezet autót, megpróbálom elmondani, hátha megérti így. Ha mindenki szembe jön magával az országúton, nem gondolja, hogy maga rossz irányba megy?

Még egy kérdésem lenne. Ön folyamatosan azt hazudja itthon és külföldön, hogy minden magyar család havonta kap 181 ezer forintot. Mondja már el, hol az a pénz?

Mert sem én, sem az ismerőseim nem kaptak ilyen pénzt soha! Viszont kapunk az adófizetők pénzén magától leveleket, meg egy Jókor nevű újságot, utóbbiról írok majd még.

Aztán van még egy utolsó kérdésem, ezt sem ártana megválaszolnia, mert nagyon izgat!

A kormány ülésén maga egy szál ingbe ült. Az orvosilag bizonyított, hogy a háj nem melegít! Tehát kérdezem, maguknál mennyire van állítva a hőfok?

Mert tudja nálam 16,5 fokra, hogy ki tudjam fizetni a rezsit.

Találós kérdéssel búcsúzom.

Ön szerint mit kíván magának

a kisnyugdíjas Rosta Ágnes

Magyarország 2023. 03.06.”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!