A teljes Fidesz frakciót ki kell rúgni – vezette le Orbán politikai igazgatója

Fotó: MTI

Orbán Balázs szerint az ilyen embereket el kell bocsátani, nem lehet mérlegelni.

Rászolgált a kirúgásra a Fidesz-KDNP frakció Orbán Balázs érvelése alapján. Mint ismeretes, a kormánypárti képviselők nem mentek be a hétfői rendkívüli ülésre, amelyet az ellenzék az akkumulátorgyárak építése miatt kezdeményezett. Így az az Országgyűlés határozatképtelen volt, ellenzék csak a napirend előtti felszólalásokat mondhatta el. Mindez azért érdekes, mert Orbán Viktor politikai igazgatója szerint ennek súlyos következményei kell, hogy legyenek.

Orbán Balázs szó szerint ezt mondta: „aki nem megy be a munkahelyre, el kell bocsátani, nem lehet mérlegelni. Szerintem ez a napnál is világosabb.”

A fideszes politikus mindezt pár hete a pedagógusokkal kapcsolatban mondta, amikor azt magyarázta, miért muszáj kirúgni azokat a tanárokat, akik polgári engedetlenségből nem tartják meg az óráikat. Orbán Balázs a törvényekre hivatkozva érvelt a kirúgás mellett, a kormánypárti képviselőknek pedig annyi mentségük sincs, hogy „más, halaszthatatlan teendőjük” lett volna, mivel

a Fidesz-KDNP frakció előre megüzente: nem mennek be a munkahelyükre!

Márpedig ez olyan súlyos bűn, ami alapján a tanárokat azonnal kirúgták. Kíváncsiak vagyunk, hogy a törvényekre hivatkozó Orbán Balázs mikor jelenti be a kormánypárti képviselők elleni vizsgálatot.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!