Brutális év vár ránk – Jövőre sem lélegezhetünk fel az MNB szerint!

Az Orbán-kormány elhibázott gazdaságpolitikájának köszönhetően Magyarország az elmúlt évtized legnehezebb évén van túl, az Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerint azonban még mindig nem lélegezhetünk fel.

Hiába csökkent az élelmiszerek világpiaci ára az elmúlt nyolc hónapban, ebből Magyarországon semmit sem érezhettünk, az átlagos infláció jóval meghaladta a 40 százalékot.

Az MNB előrejelzése szerint azonban további drágulásra lehet számítani jövőre is!

Az RTL Híradó által bemutatott előrejelzés rámutat, hogy az infláció érdemben majd csak 2023 második felében csökkenhet, számításaik szerint pedig éves átlagban akár 19,5 százalék is lehet a pénzromlás!

“Az az előrejelzésünk, hogy a nyers élelmiszerek éves átlagban körülbelül 30 százalékkal emelkedhetnek, míg a feldolgozott élelmiszerek ezt meghaladó mértékben

– válaszolta Baksay Gergely a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója arra a kérdésre, hogy mekkora élelmiszerár-emeléssel számolnak.

Az elképesztő mértékű élelmiszeráremelkedés azonban nem magyarázható a háborúval, ugyanis az Eurostat adatai szerint az unió 27 tagállama közül Magyarországon drágultak a legjobban az élelmiszerek, átlagosan 49,2 százalékkal az egy évvel korábbihoz képest.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!