Kibillent a Fidesz egyik tartóoszlopa – Fagyoskodhatnak a magyarok!

Tavasszal még a  Fidesz választási kampányának egy tartóoszlopa volt a rezsicsökkentés megtartása, azonban a győzelem bezsebelése után mindenki számára világossá vált, hogy Orbánék szemrebbenés nélkül hazudtak!

Nyáron részlegesen megszüntették a rezsicsökkentést, ezzel pedig elindult egy takarékossági folyamat, mely nem nevezhető minden szempontból kedvezőnek.

A gázfogyasztás visszaesésének vannak pozitív hatásai is, azonban sajnos a rezsiköltségek drasztikus megemelését a munkabérek és nyugdíjak már nem tudták követni (nem beszélve az uniós szinten legmagasabb inflációról),

így sokan kénytelenek lehetnek saját otthonukban fagyoskodni.

Ezt erősíti az is, hogy az iskolákból fel-fel röppennek olyan hírek, miszerint nagyjából 18 fokos termekben tanulnak a gyerekek, melyre a fenntartó megoldása a többrétegű öltözködés és a pokrócok alkalmazása.

A G7 elemzése rámutatott, hogy Magyarországon is elindult az a folyamat, mely egész Európában érezhető, mi is elkezdtük az alkalmazkodást az új energiapiaci helyzethez. Ennek eredménye, hogy az elmúlt három hónapban több mint 600 millió köbméterrel kevesebb gázt használtunk fel, mint az egy évvel korábbi időszakban!

Az elemzés kiemeli, hogy az elmúlt néhány hónapban sokkal kevesebb gázt használtunk fel, mint amennyit a hőmérséklet az előző néhány éves tendenciák alapján indokolna,

tehát ez azt jelentheti, hogy a magyarok a brutálisan megemelt gázárak miatt kénytelenek fagyoskodni a lakásaikban!

A 444.hu cikke szerint naponta 7 millió köbméterrel kevesebb gáz fogyott, mint az várható lett volna, így szeptember és december közepe között valamivel több mint 600 millió köbméter gázt spóroltunk meg, ami közel 25 százalékos fogyasztáscsökkenést jelent.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!